Prebavne težave, driska, alergije, srbečica, zastrupitve,… Kaj lahko storimo sami?

V zadnjih letih je vse več raziskav, ki dokazujejo kako pomemben vpliv ima prebavni sistem na zdravje naših ljubljenčkov. Porušeno ravnovesje črevesne mikroflore lahko pripelje do pojava ali poslabšanja številnih bolezni, kot so prebavne težave, debelost, kožne težave, vnetja sklepov (artritisi), porušen imunski sistem in podobno, prav tako pa onemogoča normalno absorbcijo nekaterih pomembnih snovi in vitaminov. Vse več lastnikov se zaveda, kako pomembno je živalim ponuditi uravnoteženo prehrano, ki temelji na zdravih, čimbolj naravnih sestavinah. A kljub temu se zaradi izpostavljenosti vsakodnevnemu stresu, obremenitvam, neprimerni prehrani, in seveda tudi zaradi genetskih dejavnikov, pri številnih živalih pojavljajo težave kot so srbečica, pordela koža, alergije, driske oz. mehko blato, bruhanje, težave z želodcem in druge prebavne motnje.

Enterosorbenti (črevesni absorbenti) so izdelki, ki se odlično obnesejo kot naravno sredstvo za odpravljanje drisk in drugih prebavnih motenj, bolezni kože, alergij, infekcijskih boleznih in ob zastrupitvah. Njihova značilnost je, da tvorijo želatinast zaščitni sloj na površini sluznice prebavnega trakta in tako pospešujejo njegovo obnovo (tudi v primeru razjed), preprečijo prehod strupenih snovi preko (poškodovane) sluznice, ustvarjajo ugodno okolje za rast normalne črevesne mikroflore, vežejo patogene bakterije, viruse in druge strupene snovi, preprečujejo njihovo absorbcijo v krvni obtok in jih odstranijo iz organizma. Enterosorbenti so načeloma brez vonja in okusa in jih živali rade zaužijejo. Lahko se jih aplicira direktno v gobček ali pa vmeša v vodo ali hrano. Po zaužitju kvaliteten enterosorbent deluje takoj, se ne resorbira sistemsko (ne prehaja črevesne stene) in se v 6-12 urah z blatom izloči iz organizma. Uporabljajo se lahko pri vseh vrstah živali (psi, mačke, mali glodalci, ptice, rejne živali) in v vseh starostnih obdobjih (tudi pri brejih psicah in mladičih). Najpogosteje se uporabljajo za odpravo drisk, blaženje sistemskih znakov alergij, infekcijah, zastrupitvah, kroničnih boleznih jeter in ledvic ter za splošno izboljšanje zdravja živali. Pri kožnih težavah se lahko nanašajo tudi lokalno-direktno na prizadeta mesta (vključno z ranami). Čeprav ni nevarno, če žival gel poliže, je v tem primeru priporočljivo namestiti zaščitni ovratnik, ki živali prepreči odstranitev gela.

EnteroZOO je vodilni enterosorbent na tržišču. V primerjavi z nekaterimi drugimi proizvodi, ki se tudi  pojavljajo na našem trgu (oglje, glina), je njegova adsorbcija selektiva in tako tudi ob dolgotrajni uporabi ni skrbi, da bi prišlo do pomanja hranil, vitaminov, mineralov ali drugih makro/mikroelementov pomembnih za živalski organizem. Prav tako (zaradi različnega načina vezave na črevesne celice) ne veže »koristnih bakterij« v prebavnem traktu. Aktivna učinkovina je polimetilsiloksan polihidrat, umetno sintetizirana molekula iz naravnega silicija. Zaradi varnosti (preprečitve delovanja na zdravilno učinkovino) ga ne dajemo skupaj z zdravili (gel se aplicira 2 uri pred ali po dajanju zdravil). Ne povzroča zaprtja pa tudi predoziranje gela je praktično nemogoče. Uporaba je izjemno enostavna.

Namig: Bliža se poletje in marsikdo bo svojega kosmatinca vzel s sabo na morje. Kužki ob plavanju pogosto nehote popijejo nekaj slane vode, posledica tega pa je driska. Zato EnteroZOO ne bi smel manjkati v prvi pomoči za vašega kužka.

Vse informacije o EnteroZOO najdete na naslovu: enterozoo.si in v spletni trgovini enterozoo.si/trgovina

EnteroZOO
Promocijsko sporočilo