Pomladna tortica za pse

pomladna-tortica-za-pse-1Spomini se gradijo z ustvarjanjem posebnih trenutkov. Zato pri nas doma praznujemo tudi pasje rojstne dneve, saj želimo ustvariti trenutke, ki jih bomo za vedno ohranili v spominu. Če niste še nikoli praznovali rojstnega dne svojega psa, izkoristite ta dan kot nov razlog za praznovanje. Zakaj pa ne?! Življenje je polno razlogov za praznovanje in izkazovanje hvaležnosti. Vsak ljubitelj praznovanj, kakršen sem jaz, posebej za ta dan pripravi načrt, kako bo na poseben način izkazal svojo ljubezen in hvaležnost do svojega psa – z dobro hrano, novo igračko, ljubkovanjem in dooolgim sprehodom.

Jutri moja mala praznuje sedmi rojstni dan in kot vsako leto ji bom tudi letos pripravila tortico. To je eden izmed mojih načinov izkazovanja ljubezni, saj pravijo da gre ljubezen skozi želodec. Zato, posebej za ta dan, izberem sestavine, ki ji odgovarjajo in jih oblikujem v tortico, spečem in lepo okrašeno ponudim na krožniku. Zavijem ji novo žogico in ji pustim da papir razrga na prafakorje. Ob  tem se vsi smejimo in igramo, nato pa jo peljem na dolg sprehod. Tako ustvarjamo spomine.

Ker je izbirčna in občutljiva na nekatere sestavine, sem izbrala osnovne sestavine iz katerih bo tortica sestavljena: polnozrnata pirina moka, kokosovo olje, banana in skuta. To so sestavine, ki ji odgovarjajo in so polne hranil. Ker pa se je pomlad že začela prebujati, ji bom tortico okrasila s trobenticami in grahom ter ji tako pričarala pravo pomlad na krožniku.

pomladna-tortica-za-pse-2Pomembno je, da smo pozorni na vsako sestavino pri pripravljanju tortice za svojega psa, saj želimo, da se na ta dan res odlično počuti. Polnozrnata pirina moka je dober nadomestek polnozrnati pšenični moki, saj vsebuje veliko vlaknin in je sladkastega okusa. Pirina moka, tako kot pšenična, vsebuje gluten, zato ni primerna za pse, ki glutena ne prenašajo. Moja Isha gluten in laktozo dobro prenaša, če ju uživa v majhnih količinah. Soda bikarbona je odličnen, vsestransko uporaben prašek, ki ne vsebuje nevarnih kemikalij in ga lahko uporabljamo tako za peko kot čiščenje kožuščka, igrač, zob, itd. Vsaka super tortica pa mora vsebovati tudi maščobo ali olje in kokosovo olje je točno to – super hrana. Je odlično za prebavo, dlako in preprečuje infekcije. Jabolko je dober vir vitaminov: kalija, vitamina K, vitamina C. Banana je dober vir vlaknin in magnezija.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Sandra Manasijević, dipl. Canine Nutrition