Pomagajmo živalim s poplavljenih področij: Lokacije zbiranja donacij in kako lahko še pomagate

poplave-1Kdo je tvoj pravi prijatelj, se zaveš šele v stiski, ko ti ta ponudi roko. Katastrofalne poplave, ki so prizadele območje Srbije in Bosne in Hercegovine niso povzročile le gmotne škode in iz domov izgnale na stotine ljudi, temveč so v nezavidljiv položaj postavile tudi na tisoče lastniških in brezdomnih psov in mačk. Njihovo preživetje je zdaj v veliki meri odvisno od dobrote tamkajšnjih ljudi, ki pa jim že v običajnih razmerah niso najbolj naklonjeni, se jih bojijo in jih odganjajo, v izrednih razmerah, kakršne vladajo zdaj, pa jim tudi niso pripravljeni pomagati, da se rešijo. Številni prostovoljci so se zato odpravili na pomoč tem živalim, ki same niso sposobne preživeti, vendar pa njihova dobrota in pripravljenost pomagati nista dovolj. Potrebujejo sredstva in material, da bodo tem živalim lahko pomagali.

Številna slovenska društva in podjetja se zato pridružujejo zbiralnim akcijam humanitarne pomoči  (bodisi v obliki materiala, bodisi v obliki finančnih sredstev), ki bo šla za pomoč  živalim iz prizadetih območij.

ZBIRA SE:

  • Hrana (briketi, konzerve, mleko za pasje mladiče, kruh, makaroni, riž)
  • Sanitetni material in dezinfekcijska sredstva, pesek (posip) za mačke
  • Brisače, odeje
  • Povodci, ovratnice, skodelice za hrano in vodo
  • Sredstva proti zunanjim in notranjim zajedavcem, zdravila (pomirjevalna sredstva, antibiotiki, kapljice za oči in ušesa)
  • Finančne donacije za veterinarsko pomoč poškodovanim in bolnim psom ter veterinarske preglede tistih psov, ki bodo potovali v Slovenijo

Iščejo pa se tudi posvojitelji, ki bi bili pripravljeni (vsaj začasno) vzeti katerega od brezdomnih psov in mu s tem ponuditi vsaj možnost in upanje za boljše življenje.

poplave-2ZBIRNA MESTA PO SLOVENIJI:

Trgovine Premium Pet so svoje zbirne centre postavile v Mercator centrih Tabor in Pobrežje, Ptuj, Celje, Žalec ter Jesenice, kjer do 31. Maja zbirajo hrano za pse in mačke, odeje, transportne kovčke, posodice in drugo opremo. Donacije bodo predane Društvu za zaščito živali Maribor.

Trgovine Zootic v svojih poslovalnicah po vsej Sloveniji (Domžale, Celje, Kamnik, Koper, Kranj, Ljubljana , Maribor, Murska Sobota, Nova Gorica, Novo Mesto, Postojna, Ptuj, Slovenska Bistrica, Slovenske Konjice in Velenje) zbirajo donacije. Sodelujejo z Mednarodnim društvom študentov veterine Slovenije (IVSA), društvom Pasji brezdomci in kliniko Prva-K. Vsi donirani izdelki bodo označeni z alkoholnim flomastrom s črko H.

Trgovine Mr. Pet ravno tako v vseh svojih poslovalnicah (Maribor, Koper, BTC Ljubljana, Celje, Kamnik, Postojna, Kranj, Velenje, Domžale in Novo mesto) zbirajo hrano za živali v sodelovanju z Mednarodnim društvom študentov veterine Slovenije (IVSA), v poslovalnici Ljubljana Celovška pa imajo postavljen zabojnik, v katerega lahko oddate donacije, ki bodo, v sodelovanju s humanitarnim društvom Adra, predane v prave roke. Vsa donirana hrana bo z alkoholnim flomastrom označena s črko H.

Tudi Trgovine za male živali Doget do nadaljnjega zbirajo donacije v svojih poslovalnicah na Vrhniki, Murglah in Škofljici. Vso hrano za donacije, kupljeno v trgovinah Doget, lahko plačate kar 50% ceneje! Zbrane donacije bo na prizadeta območja prepeljalo društvo Animal Angels.

V Trgovinah ZOO SLONČEK (Medvode, Žiri, Brežice in Krško) se do petka, 23. maja zbirajo potrebščine in hrana za živali (hrana, mleko za pasje mladiče, povodci, brisače, odeja, ležišča, itd.).

V Trgovinah za male živali TOM IN JERRY v Tacnu in na Lavrici zbirajo hrano in potrebščine do petka, 23.5.2014 do 11. ure. Na vso donirano hrano, ki jo kupite v prodajalni, dobite 30% popust. Pri zbiranju sodelujejo s Kinološko zvezo Slovenije, ki bo poskrbela za dostavo donacij na prizadeta območja. Vsa hrana bo označena s črko H, z alkoholnim flomastrom.

Študenti Veterinarske fakultete v sodelovanju z Mednarodnim združenjem študentov veterine in Študentsko organizacijo veterinarske fakultete do 30. maja zbirajo hrano in potrebščine za prizadete živali. Kontakt za prevzem donacij: 040 683 361, 031 596 383 in 041 493 347. Donacije bodo na prizadeta območja dostavili osebno in poskrbeli, da pridejo v prave roke.

Ljubljana

PGD Barje, KD Barje in ŠKD Krim zbirajo hrano za živali (briketi, pločevinke) in potrebščine v prostorih PGD Barje na Peruzzijevi 101, od srede 21.5.2014, do petka 23.5.2014 med 16. in 19. Uro.

Klinika za male živali Prva-K sprejema hrano, ležišča in brisače za pse iz ogroženih območij do petka, 23.5.2014. Zbrane donacije bodo predane društvu Pasji brezdomci, ki jih bodo dostavili društvom v BIH, s katerimi sodelujejo.

Maribor

Na Teološki fakulteti v Mariboru v 4. nadstropju od 20. Do 30. maja zbirajo donacije za žrtve poplav v Srbiji in BiH, tudi mačjo in pasjo hrano.

Celje

Društvo za zaščito živali Celje ter Društvo za zaščito živali Veles 28. In 29. maja organizirata zbiralno akcijo hrane za živali s prizadetih območij, pred trgovino Tuš v Vojniku. Donacije pa lahko oddate že sedaj, v prostore društev na Gosposki 6 v Celju, po predhodni najavi na 070 715 854 ali 041 610 409.

Koper

Pasja pekarna Hov Hov v Kopru do sobote, 24.5. zbira hrano in odeje za živali. Zbrane prispevke bodo predali društvu Pasji brezdomci, ki bo poskrbelo za prevoz na ogrožena območja.

Tudi Kinološko društvo Obala na svojem poligonu na Bivju vse do sobote med 17. In 21. uro zbira donacije, ki bodo v soboto predani društvu Pasji brezdomci. Kontaktna številka je 041 275 090 (Tina Lekan).

Kranj

Kulturno društvo Sveti Sava v Kranju (Huje 19a) vsak dan med 9. In 19. uro, do petka 23.5.2014, zbira mačjo in pasjo hrano. Prevoz na prizadeta območja organizirajo v sodelovanju z Mestno občino Kranj in Slovensko vojsko. Dodatne informacije lahko dobite na 040 382 372.

Domžale

Tudi v prostorih Radia Hit v Domžalah (Ljubljanska 36) zbirajo potrebščine in hrano za živali. Zbrane donacije bodo dostavljene v Klub 300, od koder bodo prepeljane na prizadeta območja.

Radomlje

Tudi Veterinarska ambulanta Noe v Radomljah, v sodelovanju z društvom Pasji brezdomci zbira hrano, posode, odeje, zdravila, povodce in ovratnice vse do petka, 23.5.2014.

Ljutomer

ŠKD Ljutomer – Križevci do konca tedna zbira prispevke za živali v stiski, v sodelovanju z Zvezo slovenskih častnikov Ormož in Zvezo vojnih veteranov Slovenije – enoto Ormož, ki skrbijo za prevoz donacij za ljudi in bodo uredili tudi prevoz donacij za živali. Za donacijo pokličite na 031 229 591 (Petra Pleh).

Duplek

Ambulanta Usar iz Dupleka v sodelovanju z društvom Animal Angels zbira povodce, odeje, dezinfekcijska sredstva ter hrano za pse, mačke, ptice in male glodavce.

Solkan

V pasjem salonu Magiq Oscar na Vojkovi 8 v Solkanu zbirajo hrano, ležišča, odeje, brisače in drug material, ki ga bodo kasneje predali kliniki za male živali Prva-K v Ljubljani, ta pa naprej društvu Pasji brezdomci, ki bo zbrane donacije odpeljalo na prizadeta območja. Odprti so vsak dan od 9. do 18. ure, v soboto pa od 9. do 13. ure.

Hrušica 

V nedeljo, 25.mMaja, na pasjem vadišču v Hrušici Športno kinološko društvo FIDO Hrušica organizira pasjo razstavo, kjer bodo zbirali hrano in potrebščine za živali na poplavljenih območjih, ki jih bodo v sodelovanju z volontersko skupino Ejga – za lepše Jesenice razposlali na prizadeta območja. Donacije pa lahko oddate tudi v pisarni društva.

Trbovlje

Plesna skupina BIT v svoji dvorani na Trgu revolucije 17, vsak dan od ponedeljka do četrtka med 16. In 19. uro, do konca maja zbira donacije, katere bo na poplavljena območja odpeljalo društvo Animal Angels.

Črnomelj

V Črnomlju donacije zbira Društvo za zaščito živali Bela Krajina, vsak delovni dan na Belokranjski veterinarski služb. Od ponedeljka do petka med 7. in 14. uro, torek in četrtek pa tudi popoldne med 16. in 19. uro ter v soboto med 7. in 12. uro.

Donirate pa lahko tudi neposredno društvom:

Društvo pasjih brezdomcev
www.pasjibrezdomci.com
info@pasjibrezdomci.com
031 800 243

ANIMAL ANGELS
Levstikova 26
8210 Trebnje
TRR: SI56 0201 4025 9397 558
Namen: POPLAVE

Lajka, društvo za zaščito in pomoč živalim v stiski
Cesta v Mestni log 33,
3310 Žalec,
IBAN: SI56610000001324494,
BIC: HDELSI22
Namen: POPLAVE

Donirajte po svojih najboljših močeh in pomagajte tistim, ki si sami ne morejo.

Uredništvo revij Kužek in Mucek

Pripravljeno v sodelovanju s Pes – moj prijatelj