Pasme psov, ki ne puščajo dlake

1156

Pasme psov, ki ne puščajo dlake - shi tzuVeliko je ljudi, ki sicer obožujejo pse, pa vendar niso navdušeni nad dejstvom, da bi bil njihov dom poln njihove dlake povsod, kamor pogledaš. K sreči pa obstajajo pasme psov, ki ne puščajo dlake.

Na presenečenje mnogih je takih pasem kar nekaj, in sicer v to skupino spadajo: zahodnovišavski beli terier, kodrasti bišon, kerijski modri terier, tibetanski terier, maltežan, shih tzu, bruseljski grifon, portugalski vodni pes, koder, kitajski goli pes, škotski terier, mehkodlaki pšenični terier, borderski terier, basenji, šnavcer, yorkshirski terier, avstralski svilnati terier, irski vodni španjel, flandrijski govedar in cairnski terier.

Danes pa vam bomo predstavili nekaj bolj priljubljenih pasem, ki spadajo v to skupino psov.

  1. Pudlji/kodri

Pudlji ali kodri so pasma psov, ki jih poznamo v vseh velikostih od večjih do manjših ter srednjih psov. Priznane pa so po FCI štiri pasme kodrov: veliki koder, srednji koder, pritlikavi koder in miniaturni koder. Koder je poznan praktično po celem svetu, njegov izvor pa ostaja zavit v tančico skrivnosti in s tem tudi kraj, od koder izvira. Pasma je znana kot izredno zaupljiva, prijazna in je močno navezana na svojo družino. Velja za tudi izjemno inteligentno in hkrati družabno pasmo, ki pa potrebuje tudi različne aktivnosti, ob katerih se zaposli kot mentalno kot tudi fizično.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Vesna Kropf

Viri:
https://bowwowinsurance.com.au/
https://blog.homesalive.ca/