Pasme psov, ki imajo rade vodo

31550

Medtem ko nekateri psi uživajo v občasnem igranju v vodi, drugi preprosto ne morejo izstopiti iz vode. Nekatere pasme so bile vzrejene za delo v vodi in obožujejo plavanje. Če tudi sami iščete dobrega pasjega plavalnega partnerja, si oglejte, katere pasme psov boste težko spravili iz vode.

 

  1. ZLATI PRINAŠALEC. Poleg labradorcev so zlati prinašalci najbolj priljubljeni družinski psi. So veliki psi, ki so bili vzgojeni zato, da so prinašali ustreljene ptice iz vode. So zelo prijateljski psi in obožujejo plavanje ter igranje v vodi.
  2. LABRADORCI so bili vzgojeni, da so pomagali ribičem. Kljub celodnevnemu napornemu delu imajo ti psi še vedno dovolj energije za plavanje in vodne igre.
  3. NOVOFUNDLANCI so nežni velikani, ki preprosto obožujejo vodo in so zelo dobri plavalci. Prvotno so bili vzrejeni, da so vlekli ribiške mreže in nosili težko ribiško opremo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Doroteja Turković

Viri:
http://www.dogster.com/lifestyle/6-dogs-who-were-bred-to-love-the-water
https://www.pawculture.com/breed-basics/breed-lists/10-water-loving-dog-breeds/#5