Demenca pri psih in načini zdravljenja

257

Tako kot pri ljudeh, tudi pri psih starost vpliva na oslabelost kognitivnih sposobnosti, kar močno vpliva tudi na njihovo življenje. Psi se umirijo, poleg tega pa so opazne tudi spremembe v obnašanju, ki se lastniku zdijo nenavadne in pogosto nakazujejo na razvoj demence. Kaj je torej demenca pri psih in kakšni so načini zdravljenja?

ZNAKI DEMENCE

  • Psi, pri katerih se pojavi demenca, izgubijo željo po interakciji z drugimi psi in se ne udeležujejo aktivnosti, ki so jim bile včasih zelo všeč.
  • Opazite lahko spremembe v načinu spanja, saj takšni psi ponavadi prespijo večino dneva, ponoči pa so budni.
  • Okvara kognitivnih sposobnosti lahko prav tako vodi v težave z zadrževanjem blata in urina, psi so lahko bolj razdražljivi in zmedeni.
  • Lahko se zgodi, da psi ne prepoznajo več vseh članov družine in postanejo bolj odvisni od ljudi, kar pomeni, da so bolj nervozni, kadar so sami doma.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Barbara Reher

Viri:
www.dogster.com
www.thebark.com