Novoletne zaobljube za pasje lastnike

1002

Novo leto vsem nam predstavlja tudi nov začetek. Vsi na tem svetu se verjetno na novo leto poleg praznovanja, ukvarjamo tudi z razmišljanjem o preteklih mesecih in si ob tem zastavimo tudi nove cilje. Ko si zastavljamo svoje cilje, ki bodo spremenile naše osebne navade, pa ne smemo pozabiti na cilje, ki bodo spremenile življenje naših ljubljenčkov. V nadaljevanju si lahko preberete ideje za novoletne zaobljube, ki bi pozitivno vplivale na življenje vaših kosmatincev.

 

Kopanje in krtačenje

Tako kot ljudje se tudi vsak pes zasluži, da se ob vstopu v novo letu počuti odlično. To bomo dosegli tako, da ga bomo temeljito skopali in skrtačili. Njegova dlaka bo tako kot novo leto dišala po novem, svežem in čistem. Zastavimo si lahko cilj, da bomo psa skozi leto redno negovali.

 

Pregled pripomočkov za pasjo nego

Zberite vse pripomočke za nego vašega psa in jih temeljito preglejte. Vse tiste z zlomljenimi ščetinami zavrzite, saj bi lahko poškodovali kožo vašega psa. Operite vse krtače in glavnike, ob tem pa preglejte tudi pripomočke za striženje krempljev. Vsi tisti, ki so topi niso več primerni, zato je v takšnem primeru najbolje, da jih zavržete, ali jih popravite. Odstranite tudi pripomočke, ki jih ne uporabljate. Ta opravek naj vam pride v navado in naj ne postane opravek, ki ga izvršite enkrat na leto.

 

 

Nega igrač

Zadajte si, da boste igrače vašega psa redno pospravljali na svoje mesto in jih očistili, ko bodo potrebovale čiščenje. Že v samem začetku pa lahko igrače, ki jih pes ne uporablja, podarite kakšnemu zavetišču.

 

Nega pasjih odej in postelje

Tako kot igrače, tudi pasja postelja, odeje in brisače potrebujejo redno čiščenje. Bodite pozorni, da tega opravila ne izpustite iz seznama svojih opravkov.

 

Redno cepljenje

Zaobljubite se, da boste pri cepljenju svojega psa dosledni in da bo vaš pes redno cepljen. Datume cepljenj si zapisujte in si beležite, kdaj ima vaš ljubljenček naslednje cepljenje.

 

Zavarovanje hišnih ljubljenčkov

Zavarujte svojega psa, ali pa obnovite že obstoječe zavarovanje.

 

Komplet za prvo pomoč

Opravite pregled kompleta za prvo pomoč vašega kosmatinca, tako da zamenjate vse izdelke, ki že porabljeni, ali pa jim je potekel rok uporabnosti. Zaobljubite se, da boste imeli komplet vedno pri roki, saj nihče ne more napovedati, kdaj se nam lahko pripeti nezgoda.

 

Opremite ovratnico

Ovratnico opremite z obeskom na katerem so vaši podatki in podatki vašega psa.

 

Čas preživet s psom

Zadajte si cilj, da boste več svojega časa namenili pasji igri in sprehodom. Tako boste svojega psa še bolje spoznali.

 

Pri lažjem držanju novoletnih zaobljub nam lahko pomaga Kužkov rokovnik, v katerega boste lahko zapisovali termine cepljenj, imeli pregled nad aktivnostmi s kužkom in si zapisali vse pomembne opravke, ki vas čakajo v dnevu. Poleg tega pa vas v rokovniku čakajo tudi čudovite pasje fotografije in misli o psih.

Naročite svojega TUKAJ.

 

Manca Novak

 

VIRI:
https://maisiethenewfieandcompany.com