Najboljših 5 – dodatki k prehrani za podporo zdravja vašega psa

V sami komercialni hrani lahko najdete veliko naravnih zelišč in velika propagandna sporočila: da vsebujejo koencim Q10 ali vitamin E in tako dalje. Seveda želite najboljše za svojega psa in mislite, da je to bolje od tistega kar ste prej kupovali in posledično tudi kupite to izboljšano verzijo. Pa vendar se ne zavedate, da prav s tem, ko še dražje plačate izboljšano verzijo komercialne hrane, psu niste nič dobrega naredili. Njegovo telo teh sestavin ne more uporabiti. Večinoma gre za sintetične dodatke in jih telo enostavno ne zna uporabiti. Vsa zelišča, ki so dodana v komercialni hrani, pa izgubijo svojo dragoceno vrednost z izpostavljanjem visokim temperaturam, ki jih uporabljajo za oblikovanje briket in past iz katerih nastane pasja hrana. Takšne reklame in zavajajoče izjave nas lahko hitro premamijo, a o njih in njihovi dejanski uporabnosti je res potrebno zelo dobro razmisliti.

Obstaja pa tudi veliko dodatkov, ki jih holistični terapevti, veterinarji in nutricionisti priporočamo. Če hranite psa s kakršno koli hrano, je priporočljiva uporaba dodatkov k prehrani, zgolj iz preventivnih razlogov in kot pomoč k naravnemu zdravljenju. Za optimalno hranilno vrednost pa je skoraj vedno še potrebno nadgraditi izbrano hrano, saj je čisto vsako še potrebno prilagoditi individualnemu psu. Ravno zaradi te razlike v individualnosti tako pri psih kot pri nas, ste verjetno že sami veliko slišali o raznih dodatkih k prehrani za človeško uporabo. In o njih berete kadar se vam pojavijo neki simptomi, zaradi katerih še ne želite k zdravniku. Če pa imate doma občutljivega – bolehnega psa pa verjetno tudi že poznate številne holistične/naravne dodatke.

Pri izbiranju in nakupu najboljših, pa vam zaupam kako lahko te najlažje pravilno ocenite. Najpomembnejši podatki, ki vam bodo pomagali pri odločitvi pred nakupom so, da je izdelek, ki ga kupujete naravno sredstvo z organsko ali bio oznako, preglejte sestavine navedene na embalaži, kjer manj pomeni več (manj jih bo navedenih pomeni da so sestavine čiste, več jih je pomeni da je več polnil) in pa kvaliteta vedno pogojuje ceno (torej cenejše kot je, manj kvaliteten je izdelek).

Tukaj vam bom naštela najboljših 5, s katerimi lahko znatno izboljšate zdravje in počutje vašega psa:

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Sandra Manasijević, dipl. Canine Nutrition