Najboljši priboljški za vašega kužka

Pri učenju vašega kužka so priboljški nepogrešljivi. Bolj slastni, kot so, raje bo sodeloval z vami! Toda pozor – slastna posebna salama kosmatincu morda res diši bolj kot vse na svetu, a sčasoma se je bo verjetno naveličal. In kar je še slabše: če jo bo pojedel zares veliko, to ne bo dobro za njegovo zdravje. Za vas smo pripravili nekaj predlogov, da bo trening stekel kot po maslu, kosmatinec pa bo ostal fit.

Splošni napotki

  • Priboljški naj bodo majhni, a ne premajhni – za kužka srednje velikosti bodo primerni takšni v velikosti fižola, za majhne pa takšni v velikosti grahovega zrna. Prevelike grižljaje bo žvečil zelo dolgo, premajhni se mu lahko zataknejo in se z njimi po nesreči zaduši.
  • Mehko, slastno, dišeče. Takšni priboljški so najboljši. Mehki zato, da jih hitro poje in ne, da jih žveči naslednjih 50 metrov, slastni in dišeči pa dvignejo motivacijo.
  • Zdravje je na prvem mestu. Priboljški naj bodo čim bolj naravni in zdravi. Če kužek med posameznim treningom poje polovico obroka ali še več, je pomembno, da je hrana čim bolj zdrava. Surovo meso ima prednost pred predelanimi mesnimi izdelki, jabolka pa pred čokolado.
  • Med učno uro uporabite vsaj tri ali štiri vrste priboljškov. Kosmatinec tako ne bo nikoli vedel, kateri priboljšek sledi.
  • Pri učenju nove ali zelo zahtevne vaje mu ponudite ultimativno nagrado. Več koščkov njegovega najljubšega priboljška ali poseben priboljšek, ki ga uporabljate le v ta namen, bodo prinesli čudežne rezultate.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Jana Puhar

 

Objavljeno v peti številki revije Kužek