Mobilni pasji frizer

Poklic potujočega pasjega frizerja je v Sloveniji še precej neznan, po svetu pa je tak način nudenja negovalnih in frizerskih uslug za hišne ljubljenčke že zelo uveljavljen. Ponekod mobilni frizerji že izpodrivajo klasične pasje frizerske salone. Potujoči pasji frizer lahko pride k stranki na dom, lahko pa se pripelje v posebej predelanem vozilu, ki pravzaprav predstavlja pasji frizerski salon na kolesih.

Pasji frizer, ki pride na dom, s seboj prinese vse potrebne pripomočke za kopanje, česanje in striženje, od šamponov, brisač, pa do frizerske mize in sušilca za dlako. Delovno površino si pripravi, kjer stranki najbolj ustreza, po končanem delu pa počisti za seboj. Psa po dogovoru okopa in sfrizira po željah lastnika. Tako se storitev ne razlikuje od tistih v klasičnih pasjih salonih.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Veronika Valentin

 

Objavljeno v dvanajsti številki revije Kužek