Mastitis pri psih

830

Mastitis je vidno zdravstveno stanje, ki lahko prizadene vse pse z mlečnimi žlezami. Čeprav je stanje pogosteje obravnavano kot težava, ki prizadene samo breje ali doječe psičke, se lahko pojavi pri vseh psih, tudi samcih. Vedeti, kako ob takem stanju reagirati, se mu izogniti ali ga zdraviti, je pomembno za zdravje in dobro počutje vašega psa.

Mastitis je vidno zdravstveno stanje, ki lahko prizadene vse pse z mlečnimi žlezami. Čeprav je stanje pogosteje obravnavano kot težava, ki prizadene samo breje ali doječe psičke, se lahko pojavi pri vseh psih, tudi samcih.

Kaj sploh je mastitis?

Mastitis se pojavi, ko se mlečne žleze, ki se nahajajo v prsih psov, vnamejo. Običajno se to zgodi zaradi kopičenja mleka ali zaradi bakterijske okužbe.

Bakterija lahko vstopi v žlezo skozi odprtino v sesku in povzroči okužbo, vnetje in druge simptome mastitisa. V ostalih primerih bakterija ni vključena in se mastitis preprosto pojavi zaradi prekomernega kopičenja mleka v mlečnih žlezah.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Deja Drobne

Viri:
https://vcahospitals.com/
https://dogtime.com/