Helixove pustolovščine: popotovanje v novi dom

205
Helix (foto: Vesna Kropf)

Sem kontinentalni buldog Heardbreaker Helix vom Kellergeist, rojen 24. 11. 2019 v oddaljenem kraju blizu Berlina v Nemčiji. Skotil sem se staršema Biehlerbulls Acuju in Lucky Star vom Kellergeist skupaj s štirimi pasjimi sestricami Hello Wahnsinn, Heidi Witzka, Harley Quinn in Holli Wood ter štirimi pasjimi bratci Heinzom  Rüpelmann, Horstom Schlämmer, Hansijem Hinterbulli in Hardyjem Klügerjem. Skotil sem se črne barve z belimi ožigi na tačkah, na koncu repka, trebuščku in glavi. Prvih par dni sem se večinoma stiskal s svojo mamico, sestricami in bratci, veliko spal in jedel. Po tednu ali dveh pa sem se že naučil, kako vstati in začel hoditi. To pa so se naučili tudi moji bratci in sestrice, s katerimi smo se začeli igrati, teči in loviti po hiši. Lovili smo tudi mamico in ji sledili, povsod, kamor je odšla. Kmalu smo začeli spoznavati zunanji svet, od različnih rastlin in živali ter drugih stvari okoli nas.

V prvih osmih tednih življenja sem kratko rečeno skoraj ves svoj čas preživel s svojo mamo, bratci in sestricami, se z njimi igral, jedel in spal. Po osmih tednih, natančneje 18. 1. 2020, pa sta pome prišla moja nova lastnika, ki govorita drugačen jezik kot ljudje okoli mene, a sta bila do mene izredno ljubeča in prijazna.

Pot v moj novi dom

Helix (foto: Vesna Kropf)

Pot je bila dolga okoli 1000 kilometrov, saj smo morali pripotovati vse od mojega prejšnjega domovanja pa do novega doma v Ljubljani v Sloveniji.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Vesna Kropf