Majica za kužka

majica-za-psa-7Pasje trgovine ponujajo pasja oblačila iz različnih materialov, različnih barv, velikosti in modelov. Zakaj bi torej sami šivali pasja oblačila? Odgovor je preprost. Ker je zelo zabavno, ker je poceni in ker lahko sami izberete motiv na majici. Predstavljajte si, kako zabavno bi bilo, če bi za posebno priložnost vi in vaš kuža nosila majico z enakim motivom. Vse, kar potrebujete, da se to uresniči, so dobra urica časa, minimalne ročne spretnosti in obilica dobre volje.

Potrebovali boste:

  • staro majico,
  • škarje,
  • sukanec in šivanko,
  • šiviljski meter in
  • krožnik.

majica-za-psa-11.korak

Svojega kužka izmerite po hrbtu od vratu do repa. To dolžino nato izmerite od ovratnika navzdol po majici in odrežite spodnji del majice, če je to potrebno. Majica naj bo obrnjena tako, da bo na vrhu sprednja stran majice z motivom.

majica-za-psa-22. korak

Papirnat ali navaden krožnik postavite tako, da prekrijete polovico rokava in del majice. Majico nato odrežite tako, da sledite obliki krožnika pri rokavih. Kjer se krožnik konča, nadaljujte v ravni liniji do konca majice.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Prijetno ustvarjanje!

Nina Bartol

 

Objavljeno v sedemindvajseti številki revije Kužek