Kako zaposliti psa, ko se vam ne ljubi na sprehod?

791

Se vam pogosto zgodi, sploh zdaj v zimskih ali pa tudi deževnih dnevih, da se vam ne ljubi na sprehod z vašim psom in bi raje ostali na toplem? Ni problema! V nadaljevanju je zapisanih nekaj idej, kako zaposliti psa in tudi sebe, hkrati pa ostanete na toplem oziroma suhem.

Igrajte se skrivalnice

Skrivalnice se lahko igrate sami z vašim psom ali pa v igro vključite tudi ostale družinske člane. Vsaj eden od vas se s priboljškom v roki skrije, nekdo pa ostane s psom. Nato skriti pokliče psa, da ga poišče. Ko ga pes najde pa ga nagradi s priboljškom.

Če se igrate sami z vašim psom pri tem trenirate tudi trik ostani oziroma počakaj, medtem ko se vi skrijete.

Psa naučite novega trika

Ko smo že pri trikih … Učenje novih trikov je odlična zaposlitev, ki lahko poteka tudi znotraj. Ni važno koliko je vaš pes star, vedno se je sposoben naučiti novih trikov.

Kateri trik izbrati? Trikov je res ogromno, od čakaj in tačke do vzvratne hoje in slaloma med nogami. Izberite tistega, ki je vam najbolj zanimiv. Pri tem vam priporočamo preprost priročnik V čem je trik?, ki ga najdete v naši spletni trgovini. V priročniku je zapisano kar nekaj različnih metod učenja, ki jih lahko uporabite in ogromno trikov, ki lahko naučite svojega kosmatinca. Knjiga je tudi polna slik, ki so vam lahko v pomoč.

Vojna vlečenja

Vojna vlečenja je odlična in preprosta igra, potrebujete le vrv. Pes bo okrepil svojo čeljust, hkrati pa se bosta med igro tudi bolje povezala. Edino pravilo pri igri je, da mora pes počakati, da mu date dovoljenje, da prime vrv. Pri tem ga tudi pohvalite.

Dan za razvajanje

Vzemite si čas, da psa okopate, skrtačite, mogoče ostrižete, postrižete kremplje in psu organizirate masažo.

Masaža zelo pozitivno vpliva na psa – zmanjša se stres in tesnoba, poškodbe se bolje celijo, počutje se izboljša hkrati pa tudi krepite vez med vama.


Za več pozitivnih učinkov in poteku masaže si preberite članek
: Masaža za pse: VSE, kar morate vedeti
Priporočamo pa vam tudi nakup knjige: Zdravilna masaža za pse, ki vam bo s pomočjo slik pomagala spoznati anatomijo psa, postopke masaže in mnogo drugega. Ne bo vam žal!

Izberite si aktivnosti, ki bodo ustrezale vam in vašemu psu, ali so to mirne ali dinamične.

Še več idej za zabavne aktivnosti in izzivov pa najdete v knjigi: 101 način za več aktivnosti z vašim psom

 

Eva Tomažin

 

Viri:

www.meandmypets.com