H kot Ljubezen; Tako zelo čedni Harley

HarlikoPozdravljeni ponovno, tokrat še iz moje strani. Sem še zadnji kužek iz legla »H« in danes sem za pripovedovanje naše zgodbe zadolžen jaz. In čeprav sem zadnji na vrsti za pripovedovanje zgodbice, nikakor nisem zadnji v srcih ljudi, ki me obkrožajo med odraščanjem. Veste, imeli smo tako zelo veliko srečo, da smo se skotili tako skrbno načrtovani, da je bilo med našim pasjim odraščanjem tako lepo in odgovorno poskrbljeno za nas in da v nove domove odhajamo pod posebnimi pogoji, z zavezujočo pogodbo. Menda se tako odločijo samo ljudje, ki jim ni vseeno, kje pristanejo mladički, ki so se med odraščanjem zasidrali globoko v njihovo srce. Veste, naša skrbnica dela celo »doktorsko dizertacijo« iz naše oddaje in skrbno preveri, izpraša in zasliši vsakega potencialnega kandidata za novega skrbnika. Včasih se ji od sreče, ko najde tako zelo tople ljudi, kot je ona sama, v očeh zaiskrijo solzice. Včasih se ji zaiskrijo od žalosti, ko se nekdo tako brezbrižno, kot da smo kos pohištva, zanima za nas. Vidimo, kako jo takšni telefonski pogovori izčrpajo in prizadenejo in morda se je prav zato odločila, da nas ne bo predala prvemu, ki se bo za nas zanimal. In mislim, da je tako tudi prav.

Hunti-HarleyPa naj se vam še jaz predstavim. Sem največji in najmočnejši kužek v leglu (zagotovo to misli vsak zase, ampak jaz sem res velik in močan). Vendar sem tudi največji cartljivček. Neverjetno rad se stisnem v toplo naročje, kjer svojo majhno glavico naslonim na ramo in preprosto uživam. Vmes podarim še kakšen pasji poljubček in nato od sreče zamižim in zaspim. In zaradi tega, moja skrbnica išče zame nekoga, ki bo vedel, da je nekaj najlepšega na tem svetu, imeti velikega »naročnega psa«. Tej čudoviti, ljubeči navadi se namreč ne mislim odpovedati. Moj kožušček za razliko od mojih bratcev in sestric, prekriva zelo, zelo malo beline. Moj pasji obrazek je čisto črn, samo na nosku se še vidijo ostanki bele črte, ki je iz dneva v dan tanjša in manjša. Pa vendar je ravno zaradi te globoke črnine, moj pogled še bolj topel in nežen. Ko me je naša skrbnica opazovala rasti, nikakor ni mogla zanikati, da sem preprosto zelo čeden mladi fant. Nekega dne se ji je tako tudi zame posvetilo, kakšno ime bi bilo najbolj primerno za moj prikupen videz in nežno notranjostjo in tako sem postal Čedni Harley. Seveda se tudi moje ime začne na črko »H« in tako me sedaj podpišejo Handsome Harley, kličejo pa seveda samo »Harley«.

harliIn sedaj, ko sem se tako lepo pohvalil, vam moram zaupati novost, ki smo se jo tako zelo hitro naučili. Ali ste že slišali za šumeče pasje vrečke? Naj vam razložim malo bolj podrobno za kaj gre. Naša skrbnica ima takšno čudežno šumečo pasjo vrečko. Ko z njo zašumi, hitro pritečemo do nje in če smo pridni in se lepo usedemo, iz nje pade takšna okusna, majhna pasja kost. Odkar smo spoznali delovanje vrečke, ubogamo tudi takrat, ko vrečke v bližini ni. Ali nismo pridni? Tudi vaš kužek pozna takšno vrečko? Če je ne pozna, vam toplo priporočam, da si jo priskrbite. Drugače pa kot nekakšen odpoklic zjutraj, ko nas spusti na ograjen vrt, da se z našo pasjo mamico odpravimo lulat in kakat, uporabi tudi zvok zajtrka, ki polni naše pasje posodice. Sedaj jih polni in umiva in spet polni in umiva, samo še štiri. In ne morem si pomagati, da ne bi opazil njene žalosti vsakič, ko v kuhinjo prinese eno posodico manj. Naša deklica nas ima res tako zelo rada. In zato se tako zelo rad stisnem k njej. Včasih jo v takšnih trenutkih potolažim, včasih pa se zaradi mojega dejanja, stlači v našo pasjo posteljico in jo potem skupaj pripravimo do nasmeška, z grizenjem in cukanjem za roke, rokave in njene prežvečene lase. In takrat, čeprav smo menda še vedno majčkeni, čutimo, da je tako zelo srečna, da nas ima. In ker vem, da me ima preveč rada, da bi me prikrajšala za eno takšno, kot je ona, skrbno pazi, da ne bom pristal v naročju nekoga, ki si ne želi velikega »naročnega psa« za vedno. In zato se tudi sedaj, ko sam čakam na tisti posebni in pomemben obisk, ne bojim. Zaupam ji in zaupal bom tudi svojemu občutku, ki me bo vodil do tistega pravega.

Slišim, da je pred našo hišo parkiral avto. Bo to on?