Dobrodelni stand up nastop s Tanjo Kocman

dobrodelni-stand-up-nastop-s-tanjo-kocman18. maja smo se na Ekonomski fakulteti v Ljubljani smejali z dobrim namenom.  Neprofitno  in prostovoljno Študentsko društvo Management Group je v sklopu projekta »Humanitarni alarm« organiziralo dobrodelni stand up nastop. Ves izkupiček od prodanih kart je bil namenjen za prehrano in oskrbo zapuščenih živali.

Management Group deluje na Ekonomski fakulteti že več kot 20. let in združuje študente in diplomante iz različnih področij, ki si poleg teoretičnega znanja, pridobljenega na fakulteti, poskušajo v času študija pridobiti še praktičen vpogled na področje organizacije in vodenja projektov. Humanitarni alarm je le eden izmed mnogih projektov, ki jih društvo organizira.

Na povabilo o sodelovanju so se prijazno odzvali iz Zavoda za kulturo Maribor in Tanja Kocman, ki je darovala svoj stand up nastop v dobrodelne namene. Tanjo poznamo kot voditeljico jutranjega programa na radiu Center, komentatorko v televizijski oddaji »Bog ne daj, da bi crknu televizor«, pisko kolumne na spletnem portalu Siol.net in še mnogo več. S  svojim pronicljivim humorjem, šalami in prigodami iz življenja je nasmejala polno dvorano Ekonomske Fakultete.

Ves izkupiček od prodanih kart je bil podarjen dobrodelnemu društvu za pomoč živalim sveta in njihovim skrbnikom – Animal Angels, ki v Sloveniji deluje že več kot pet let. Poslanstvo društva je, pomagati brezdomnim, zapuščenim, zlorabljenim in zanemarjenim živalim tako v Sloveniji, kot tudi izven naših meja. S svojo dobro voljo in na podlagi izključno prostovoljnih donacij, društvo rešuje pse in mačke iz ulic, poskrbijo za cepljenja, sterilizacije in kastracije. Zelo veliko delujejo tudi na področju samega ozaveščanja ljudi in pa skrbno prijavljajo vsako neodgovorno ravnanje z živalmi, ki jim prekriža pot. Od drugih tovrstnih društev se razlikujejo po tem, da delujejo tudi izven slovenskih meja. S svojim delovanjem pa najdejo dom tudi ne malo kateri živali.

dobrodelni-stand-up-nastop-s-tanjo-kocmanDogodek je presegel vsa pričakovanja organizatorjev, saj smo s skupnimi močmi napolnili dvorano Ekonomske fakultete in od prodaje kart zbrali skoraj 800€, ki jih je prejelo društvo Animal Angels, in bo namenjenih zapuščenim in pomoči potrebnim živalim. Vsak obiskovalec dogodka je ob nakupu vstopnice prejel tudi izvod revije Kužek ali Mucek.

V okviru projekta Humanitarni Alarm se je zbirala tudi hrana in potrebščine za male živali na dveh osnovnih šolah in sicer na Osnovni šoli Trzin in Osnovni šoli Vič. Zbrane stvari iz  Osnovne šole Trzin so bile podarjene Animal Angels. Učenci razredne stopnje Osnovne šole Vič,  pa so skupno zbrali več kot 800 kg hrane, veliko igračk, posteljic, odej, zdravil… Vse zbrano smo skupaj z učenci stehtali in razvrstili po kategorijah in razglasili zmagovalca.  Kljub veliki konkurenci so zmagali učenci 6.A, ki so zbrali 366 kilogramov hrane. Vse skupaj smo nato odpeljali v zavetišče Gmajnice v Ljubljani, kjer so bili donacije zelo veseli. Ne dvomimo, da so učenci s svojo dobro voljo in pripravljenostjo pomagati zelo olajšali delo zavetišču in mnogim živalim polepšali bivanje v njem. Nedvomno pa so se tudi učenci s tem veliko naučili.

Projekt Humanitarni alarm v sodelovanju z revijo Kužek in s študentskim društvom Management Group se je, glede na obisk dogodka in glede na zbrana sredstva, izkazal za zelo uspešnega. Hvala vsem, ki ste se dogodka udeležili in s svojim prispevkom pomagali, da smo skupaj naredili nekaj dobrega za naše štirinožne prijatelje.

 

Sara Bezjak