Kako se dostojno poslovimo od človekovega najboljšega prijatelja?

kako-se-dostojno-poslovimo-od-clovekovega-najboljsega-prijateljaPrijateljica mi je pred kratkim pripovedovala o izgubi svojega dolgoletnega, ljubega psa, ki jo je spremljal še iz otroštva. Bil je njen prvi pravi prijatelj, zato se ji je zdelo povsem normalno, da ga spremlja na njegovi zadnji poti. Seveda je bila zanjo ta izkušnja neizmerno težka, kar je vse skupaj še poslabšalo pa je bil prizor, ki ga je bila deležna po tem, ko so njenega ljubljenega kužka že uspavali. Ko je odhajala iz veterinarske postaje je videla, kako so njegovo truplo vrgli na tovornjak, na vrh kupa poginulih ovac. Seveda se je zavedala, da njenega kosmatinca ni več in da ne trpi, vendar jo ta neprijeten prizor spremlja še danes. Takšnega slovesa si, od človekovega najboljšega prijatelja, verjetno ne želi noben skrbnik.

Pred podobno dilemo se je, ob izgubi nemške bokserke, znašla tudi družina Žargi. Ko so izvedeli, da v Sloveniji za svojo bokserko ne morejo zagotovitvi dostojne upepelitve, so jo odpeljali v Nemčijo, kjer so to lahko uredili. Ob vrnitvi so začeli razmišljati o tem kako bi lahko to spremenili tudi v Sloveniji. Našli so partnerski krematorij in se lotili zakonodaje in dovoljenj pristojnih uradov. Po pridobitvi dovoljenja so storitev ponudili slovenskim lastnikom domačih živali in nastala je Cremona.

Cremona ponuja dostojno slovo od dobrega prijatelja. V kolikor lastnik svojo žival prepusti veterinarju in s tem higienski službi, o dostojnosti in pieteti ni možno govoriti, za zaposlene pri Cremoni pa sta to glavni nalogi. Celotna storitev zajema svetovanje, prevzem živali pri veterinarjih, ureditev vseh potrebnih papirjev za prevoz in upepelitev, svetovanje pri izbiri žare, prevoz posmrtnih ostankov nazaj v Slovenijo, izstavitev certifikata o dostojni upepelitvi in predajo žare lastniku.

kako-se-dostojno-poslovimo-od-clovekovega-najboljsega-prijateljaUpepelitve se izvajajo v posebnem partnerskim krematoriju za male živali v Avstriji. Da vam lahko zagotovijo, da ste resnično dobili žaro z vašim psom dobite obrazec, ki je oštevilčen in je na voljo le enkrat. Omenjena številka se nato prenese na interni obrazec, ki spremlja celotni postopek in s katerim vedno vidijo, kje se trenutno nahaja vaša žival. Ob prevzemu živali pri veterinarju dodajo vsakemu trupelcu tudi identifikacijski kamen, ki ima to isto številko. Poseben identifikacijski kamen je iz šamota, materiala, ki ne izgori, in tako se ponovno pojavi s pepelom vred v posodici. Na podlagi tega identifikacijskega kamna je zagotovljena sledljivost posmrtnih ostankov, ki čakajo v posodici na žaro. Identifikacijski kamen ima k številki vtisnjen tudi Cremonin logotip, tako ne more priti do zamenjave pepela živali s katerim od sorodnih podjetij – v neznatnem primeru, da sorodno podjeteje v istem času uporabi enako številko. Vsaka upepelitev poteka zasebno – množičnih upepelitev ni! Ob zaključeni upepelitvi pa se zabeleži še natančen datum in čas upepelitve, skupaj s številko in imenom živali.

kako-se-dostojno-poslovimo-od-clovekovega-najboljsega-prijateljaPo vrnitvi žare v Slovenijo jo lahko sami prevzamete v Spodnjem Hotiču pri Litiji ali se določite, da vam jo, ob doplačilu, dostavijo na dom. Ko stranka prevzame žaro, se ji skupaj z njo preda tudi certifikat o dostojni upepelitvi, ki vsebuje vse omenjene podatke celotnega postopka (ime, datum, čas in številko). Na ta način lahko stranki 100 % zagotovijo, da gre za pepel zaupane živali.

Družina Žargi je prepričana, da si naši kosmati prijatelji zaslužijo dostojnost kakor v življenju tako tudi v smrti in z njihovo pomočjo jim jo lahko podarimo.

Več lahko o Cremoni in njenih storitvah izveste na spletni strani cremona.si

 

Cremona

Promocijsko sporočilo