Blog: Živalski vrt

_DSC0014S kužki smo redni obiskovalci živalskega vrta. Tokrat smo se v sklopu KD Grosuplje ponovno odpravili v ZOO Ljubljana. Pridružili smo se mali šoli, mladičkom, ki se učijo socializacije. Ker se psi celo življenje učijo socializacije tudi mi ne počivamo, zato sem s seboj na izlet vzela psičko Mio, ki bo letos dopolnila 7 let. Moj fant Sandi je peljal Kana, ki je letos januarja dopolnil 1 leto. Zara nas je tokrat počakala doma.

_DSC0073Na začetku smo od obeh inštruktoric dobili navodila glede vedenja v živalskem vrtu.  Pomembno je, da se pes v urbanem okolju obnaša olikano, zato smo zadolženi skrbniki. Vedno je potrebno pse umikati levo ali desno glede na dogajanje v okolici. Potrebno je zavarovati psa in ostale obiskovalce, v tem primeru, živalskega vrta.

Živali, ki so v kletkah se ne sme razburjati, zato je psu potrebno omejiti njihovo gibanje in lajanje. Večino psov se sicer bolj ukvarja z drugimi psi kot z živalmi v kletkah, pa vendar se kdaj pa kdaj tudi kakšen ustraši in prične lajati.

_DSC0203Mia je bila na začetku nekoliko zadržana, saj je že kar nekaj časa minilo, odkar je bila prisotna v tako številni pasji družbi. Drugih živali ni opazila, ustrašila se je le volka, s katerim se je gledala iz oči v oči ter tigra, ki se je nepričakovano približal.

Kan je bil nekoliko bolj pogumen, pogleda ni odvrnil niti ko se je srečal z volkom, sicer pa so ga bolj zanimali drugi kužki.

Sama vedno najbolj občudujem volkove, ki so bili zaradi žleda premeščeni v ogrado zraven tigra, zato smo jih lahko opazovali čisto od blizu. Toliko bolj zanimivo pa je bilo zaradi prisotnosti psov, saj so radovedni volkovi neprestano opazovali njim sorodna bitja.

 

Anja Gluvić

1 komentar

  1. To je zanimivo, da so se vaši psi bolj ukvarjali z drugimi psi kakor z živalmi v kletkah. Mogoče bi bolj lajali, če bi začutili, da je lastnik ogrožen?

Comments are closed.