Blog: Prvič na morje

na-morjuV opozorilo vsem, ki se prvič odpravljate na morje z vašimi kužki, vam bom zaupala kratko zgodbo.

V letu 2008, sem Mio peljala na prvi izlet v Piran. Ker je psička nora na vodo, sem vedela, da bo na morju uživala. Preživeli sva lep čas na plaži, se sončile, plavale, metale kamenčke in žogico.

Po približno treh urah sem sklenila, da ima Mia dovolj in da bi se bilo potrebno umakniti s sonca. Z obrobja mesta, kje sva bile na bolj samotni plaži, sva se odpravile proti centru Pirana, kjer naju je čakal avto. Šele ko sva se odpravili proti avtu, sem prvič pomislila, da v celem Piranu še nisem opazila koščka zelenice, kjer bi kuža lahko opravil svojo potrebo.

PENTACON DIGITAL CAMERANa žalost je bilo za razmišljanje res premalo časa, saj se Mia ni mogla vzdržati in pri prvem dokaj uglednem lokalu opravila veliko potrebo. Zaradi morja in soli pa je bilo vse v tekočem stanju. Šokirani gostje lokala so me obtožujoče gledali in se pričeli jeziti. Neki mulci so celo vpili name, naj pospravim vse skupaj za sabo. Ker nisem imela pogojev, da počistim za Mio, sem obupano gledala okoli, če lahko kdo kako pomaga.

Na koncu mi je le uspelo dobiti posodo z vodo, da sem vsaj malo počistila. Kaj kmalu sem bila sita vseh ljudi ter po hitrem postopku odkorakala proti avtu. Po pravici povedano sem bolj tekla 🙂

Sedaj se vedno, ko odhajam s kužki iz plaže, prvo odpravim do najbližjega grmovja.

Vsi komaj čakamo na morje, saj smo veliki navdušenci nad poletjem in vodo. Do takrat pa je tukaj morski utrinek, kjer Mia in Zara navdušeno skačeta. Upajmo, da se jima kmalu pridruži tudi Kan, ki bo letos prvič odšel na morje.

http://youtu.be/82uBUpx_524

 

Anja Gluvić