Blog: Pasja šola

2432

Pasja_solaVsi trije kužki (Mia, Zara in Kan) so pravi pasji šolarji. S šolanjem sem se prvič srečala leta 2008, ko sem v pasjo šolo pripeljala psičko Mio. Mia je v Kinološkem društvu Grosuplje opravila izpit A in B-BH.

Zara je obiskovala šolo Pasji center ter v Slovenskem klubu za ovčarske in pastirske pasme lani opravila izpit B-BH. Letos sva pričeli s treniranjem discipline Rally obedience. V Kinološkem društvu Grosuplje sva 4. julija uspešno opravili izpit RO1. Jeseni naju čakajo prve tekme.

Kan je s šolanjem začel že zelo mlad. S šolo se je prvič srečal, ko je obiskoval Pasji center. 5. julija letos je uspešno opravil izpit B-BH v Kinološkem društvu Grosuplje. Tudi njega bom poskusila vpeljati v Rally obedience, zanimam pa se tudi za sledenje.

Vsak kuža zahteva drugačen pristop k šolanju. Ko kuža še odrašča in se spreminja, ga počasi spoznavaš, zato je vsako leto delo z njim lažje.

Ne morem pa mimo treme, ki je prisotna pred izpiti. Spodaj si lahko ogledate trening pred izpitom. Pes obvlada, le vodnica prehiteva, rezultat pa so nepotrebne minus točke.  🙂

http://youtu.be/l3qSrPD-4bA

 

Anja Gluvić