10 najbolj ljubosumnih pasem psov

1721

Vsi psi zelo uživajo kadar so v središču pozornosti. Občasno lahko celo opazite, da vašemu kosmatincu ni preveč všeč, ko svojo pozornost posvetite morebitnemu drugemu psu, človeku ali pa dojenčku. Mnoge raziskave so pokazale, da so psi ljubosumni. Večina štirinožcev z mejo ljubosumnosti ne pretirava, a se seveda najdejo tudi takšni, ki svoje ljubosumje izrazijo tudi z agresivnostjo.
Predstavljamo vam 10 najbolj ljubosumnih pasem psov!

 

Francoski buldog

Francoski buldog z lahkoto osvoji naziv najbolj ljubosumnega psa. V njegovi navadi je, da pogosto laja, je lahko tudi agresiven ter ves čas sledi svojemu lastniku. Svojo jezo z veseljem izrazi, ko se lastniku približa tujec, nek drug pes ali dojenček. Zelo pomembno je, da francoskega buldoga že v otroštvu naučimo sobivanja z drugimi ljudmi in živalmi.

 

Avstralski ovčar

Avstralski ovčarji so tudi eni izmed teh, ki so precej zaščitniške narave. Vaše druženje z drugimi psi in ljudmi bodo zlahka pozabili, če jim boste namenili trening z veeelikooo priboljškov.

 

Labradorec

Labradorci hrepenijo po lastnikovi pozornosti kot nihče drug. Radi preživljajo čas s svojim lastnikom, ga spremljajo na vsakem koraku njihovega življenja. Lastniki velikokrat v takšnih primerih dobijo občutek, da se je med njimi in kosmatincem vzpostavila posebna vez, s čimer ni nič narobe. Težave se lahko pojavijo, ko ta posebna vez preraste v preveliko ljubosumje.

 

Ameriški pitbull terier

Ker so Pitbulli vzgojeni za lov na plen in boj z drugimi psi, se lahko včasih zgodi, da postanejo ljubosumni, ker jim je preprosto dolgčas.

 

Koker španjel

Koker španjel je zelo ljubeča pasma psov, saj obožujejo božanje, poljubljanje, crkljanje in objemanje.

Na žalost pa v primeru da ne dobijo dovolj pozornosti, postanejo zelo ljubosumni. Njihovo ljubosumje je najpogosteje vidno v nenehnem lajanju.

 

Nemški kratkodlaki ovčar

Nemški kratkodlaki ptičarji so zelo vzdržljivi in energični, ljubosumni pa postanejo preveč zaščitniški, neprestano lajajo, uničujoči ter poskočni.

 

Zlati prinašalec

Zlati prinašalec je zelo družabna pasma, ki hitro postane ljubosumna in lahko svojemu lastniku s tem onemogoči tudi normalno življenje. Lahko mu recimo prepreči božanje otroka, objemanje zakonca, pogovor z neznancem, delo za računalnikom, …

 

Border collie

Ta pasma je znana po športnosti, delavnosti in inteligenci. Žal pa je manj znana njihova lastnost tudi ljubosumje.

 

Bruseljski grifon

Tako kot labradorci in zlati prinašalci so tudi bruseljski griffoni zelo radi v družbi ljudi. V primeru da jim ne boste namenili dovolj pozornosti, se njihovemu ljubosumju ne boste mogli izogniti.

 

Bostonski terier

Bostonski terrierji so preprosto poznani po nepotrebnem lajanju in renčanju, ki sta posledica tega, da želijo biti ves čas v središču pozornosti.

Če pri svojem štirinožcu opazite zgoraj navedena vedenja, to poskušajte popraviti, saj je ljubosumen pes samo pes, ki vam želi predati neko sporočilo.

Vas zanima, ali psi zaznajo nosečnice? Odgovor najdete tukaj.

Manca Novak

 

 

Viri:

www.healthyhomemadedogtreats.com