5 idej za jesenske aktivnosti na svežem zraku

1817

Z malo hladnejšimi temperaturami ne pride le konec poletja, temveč tudi več priložnosti za gibanje na svežem zraku. Poleti smo omejeni le na nekaj ur dopoldne in zvečer, ko lahko prijetno peljemo psa na sprehod, brez prevročih temperatur in prevročega asfalta za sprehod, jesen pa je s svojimi prijetnimi temperaturami točno to, kar psi potrebujejo! Predstavljamo vam 5 idej za jesenske aktivnosti na svežem zraku!

 

  1. V hribe!

Veliko psov obožuje razgiban teren, nove vonjave in kraje za raziskovanje. Hribi ponujajo točno to! Ne samo, da se bo vaš pes primerno razmigal in dobil zadosti gibanja na svežem zraku, tudi vi se boste dobro prepotili in premigali svoje noge. Lahko si naredite cel seznam hribov, ki jih želite obiskati skupaj s psom in ob koncu leta s ponosom poglejte na vse, kar vam je uspelo! Pozorni bodite, da ne izberete prenapornih hribov, tako za vas kot za vašega štirinožnega prijatelja. Upoštevajte njegovo potrebo po gibanju, zdravstvene okoliščine in starost, saj za mladiče hoja v hrib ni najbolj primerna. Poskrbite tudi za varnost, imejte primerno opremo in vedno prej preverite vremensko napoved.

[members_only]
  1. Odkrivajte novo mesto

Blizu ali daleč, izlet v še neraziskano mesto je vedno dobra ideja, sploh če ima vaš kosmatinec rad vožnjo z avtomobilom! Že v Sloveniji je cel kup čudovitih krajev, zagotovo ne poznate vseh, pa tudi krajši izlet čez mejo je super ideja za vikend potepanja. Novi kraji in z njimi nove vonjave bodo poskrbele, da se pes ne bo dolgočasil, tudi vi pa boste uživali v sprehodu po še nepoznanem mestu. Ne pozabite pripeti psa na vrvico (vedno!), vzeti s sabo nekaj priboljškov in vrečk za iztrebke. Naredite dober prvi vtis!

  1. Turistične ture s psi

Nekateri bolj turistični kraji so uvedli čisto nov način odkrivanja turističnih znamenitosti! Kako? Skupaj s človekovim najboljšim prijateljem! Pobrskajte po internetu in zagotovo boste našli cel kup aktivnosti, na katerih se boste vi kaj novega naučili, vaš kosmatinec pa bo užival na svežem zraku.

  1. Izlet na morje

Jeseni je obisk morja lahko še boljša ideja kot poleti! Sploh v zgodnji jeseni, ko temperature morja še niso premrzle za kopanje, hkrati pa plaža ni več tako obljudena kot v vročih mesecih. Če je že premrzlo za skok v vodo, vedno lahko uživate v sprehodu na plaži in občudujete razgled na širno morje. Zna se sicer zgoditi, da bo štirinožni prijatelj zakorakal v vodo kljub temperaturam vode, tako da se postavite daleč stran, ko bo otresel svojo dlako.

  1. Popestrite običajno pot!

Tudi običajna sprehajalna pot je lahko drugačna! Preberite si kaj o znamenitostih vašega kraja in se na poti ustavite ob stvareh, ki jih prej sploh še niste opazili. Napravite učno pot za vašega psa, vzemite s sabo priboljške, trenirajte ukaze, del poti prehodite, del pretecite…Možnosti je ogromno, tako da uživajte v jesenskih dneh. No, tistih, ne deževnih.

[/members_only]

 

Pia Anžel