Zakaj psi obožujejo gozdove

1092

Ste se kdaj spraševali, zakaj psi tako obožujejo gozdove? Morda zato, ker so naveličani enoličnih mestnih poti ali poljskih poti. Gozdovi so namreč veliko bolj razburljivi, skrivnostni in vsemogočni – pa ne le to, na vsakih nekaj mesecev gozd celo spremeni svojo obleko! (menjava letnih časov). Zakaj psi obožujejo gozdove?

  1. Gozd se tekom leta spreminja

Kaj je lepšega in bolj zabavnega za psa, kot ovohavanje cvetlic spomladi, skakanje za žuželkami v gozdnem hladnejšem zavetju poleti, brskanje po kupih odpadlega listja jesni ali tek po zasneženih gozdnih poteh pozimi?

  1. V gozdu pač ‘dogaja’

Marsikateri kuža se sprehoda v gozdu razveseli: neprecenljiv je ta trenutek ob prihodu v gozd, ko pes kar skače od veselja, in ne ve, kje bi pričel raziskovati. Ne le, da gozd ponuja vrsto vonjav, rastlin, talnih preprek in zanimive zvoke, temveč ima pes v gozdu tudi večjo možnost, da bo srečal druge pasje znance in neznance, kar naredi situacijo še bolj razburljivo.

  1. Naravno okolje

Gozd je naravno okolje, ki je psu tako zelo domače. Zelene in rjave barve gozda bodo dobro koristile tudi vam. Prijetne vonjave, mir in tišina je le nekaj dejavnikov, ki lahko ugodno vplivajo na vas in na vašega psa.


 

Da bo vaš kuža imel dovolj energije za raziskovanje gozdov mu za malic privoščite

Brit Pate&Meat mokro hrano z okusom race.

Brit Pate & Meat


  1. Dobra rekreacija

Gozd je dobro okolje za rekreacijo. Neraven teren z veliko talnimi preprekami (skale, korenine) so dobro okolje za intenzivno rekreacijo in urjenje miselnih sposobnosti psa.

  1. Veliko igrišče neskončnih možnosti

V gozdu leži veliko naravnih igrač. Poberete namreč lahko vsako palico ali storž, ki leži ob poti, in ju uporabite kot igračo za metanje. S psom se lahko igrate tudi skrivalnice.

V gozdove se namenite s povodcem, kadar greste na obljudene sprehajalne poti. Psa spustite s povodca, le, če vas uboga in če ni drugih nevarnosti ali motenj, zaradi katerih bi lahko pobegnil. S seboj imejte vedno svežo vodo in psa po sprehodu preglejte, če ima klopa ali če je poškodovan.

 

Katarina Robnik

Viri: