Zakaj psi obožujejo gozdove

Ste se kdaj spraševali, zakaj psi tako obožujejo gozdove? Morda zato, ker so naveličani enoličnih mestnih poti ali poljskih poti. Gozdovi so namreč veliko bolj razburljivi, skrivnostni in vsemogočni – pa ne le to, na vsakih nekaj mesecev gozd celo spremeni svojo obleko! (menjava letnih časov). Zakaj psi obožujejo gozdove?

  1. Gozd se tekom leta spreminja

Kaj je lepšega in bolj zabavnega za psa, kot ovohavanje cvetlic spomladi, skakanje za žuželkami v gozdnem hladnejšem zavetju poleti, brskanje po kupih odpadlega listja jesni ali tek po zasneženih gozdnih poteh pozimi?

  1. V gozdu pač ‘dogaja’

Marsikateri kuža se sprehoda v gozdu razveseli: neprecenljiv je ta trenutek ob prihodu v gozd, ko pes kar skače od veselja, in ne ve, kje bi pričel raziskovati. Ne le, da gozd ponuja vrsto vonjav, rastlin, talnih preprek in zanimive zvoke, temveč ima pes v gozdu tudi večjo možnost, da bo srečal druge pasje znance in neznance, kar naredi situacijo še bolj razburljivo.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katarina Robnik

Viri: