Zakaj mora smrekovo mazilo biti v domu vsakega pasjega lastnika?

477

Smrekovo mazilo je vse bolj priljubljen produkt med lastniki malih živali. Ponaša se z nešteto blagodejnimi učinki, ki pridejo prav pri vseh psih, ne glede na starost, pasmo ali velikost.

Za smrekovo smolo že stoletja velja prepričanje, da je „obliž narave“. To lahko potrdijo tudi številne raziskave, ki dokazujejo, da smrekovo mazilo:

  • Spodbuja regeneracijo tkiva
  • Zavira rast gliv; je antimikotik
  • Pospeši celjenje opeklin
  • Pomirja razdraženo kožo

Pasji lastniki ga najpogosteje uporabljamo za nego pasjih blazinic in smrčka, lahko pa se uporablja tudi za nego dlake, kože, blaženje bolečin v mišicah in sklepih…

 

Sploh v poletnih mesecih lahko hoja po vročih tleh povzroči poškodbe na blazinicah psa. Zaščitimo jih lahko tako, da pred sprehodom tačke namažemo z mazilom. Tudi ob morebitnem nastanku opekline lahko tačke mažemo z mazilom, saj bo to pospešilo celjenje in ublažilo bolečino.

V teh sončnih dnevih s kosmatincem z veseljem preživimo več časa zunaj, je pa v tem obdobju tudi veliko žuželk oziroma insektov; komarji, čebele, ose… S smrekovim mazilom lahko ublažimo pik žuželke.

Ko smo več zunaj, smo avtomatsko tudi bolj aktivni, zato še toliko bolj pogosto pride do raznih poškodb, ki so sicer večkrat samo površinske. A tudi odrgnine, ki ne potrebujejo posebne veterinarske oskrbe, so lahko za psa boleče in neprijetne. Tudi v tem primeru je smrekovo mazilo odlična izbira, saj pospešuje celjenje.

Mislite, da boste smrekovo mazilo uporabljali samo poleti, potem pa vam ne bo več koristilo? Povedati vam moramo, da se motite! Tudi v zimskem času vam bo še kako prišlo prav; za nego blazinic po hoji po snegu oziroma soli, za tretiranje suhih in razpokanih blazinic ter za nego suhega in razpokanega smrčka.

Mazilo je primerno tudi za alergike, saj pomaga pri razdraženi koži in izpuščajih. Kužku bo blažilo neprijeten občutek in srbečico.

Sicer pa se smrekovo mazilo lahko uporablja tudi popolnoma preventivno, za vzdrževanje zdrave dlake in kože. Vsekakor smo prepričani, da je to produkt, ki bo prišel prav tudi vam. Zato smo tudi sami v ponudbo dodali kvalitetno, naravno smrekovo mazilo, narejeno v Sloveniji. Preberite si več o produktu ter tudi vi naročite svojega in tako svojemu psu namenite najboljšo nego.