VIDEO: Starejši kuža dobi novo priložnost

836

Holden je pes, ki ga je zasegla policija. Pristal je v zavetišču, kjer pse uspavajo. Bil je tako zelo žalosten, prestrašen in utrujen. Izgledalo je že, da se je vdal v usodo in obupal nad življenjem. Takrat ga je našla Melissa, gospa, ki ima pasje varstvo in mu ponudila začasni dom. Sama je imela že preko 500 začasnikov in vedno ima doma veliko psov. A se je kljub velikemu številu odločila, da vzame še Holdna.

Najprej ga je peljala na temeljit veterinarski pregled. Rentgen je pokazal, da ima kuža tudi tumor, ki je močno oteževal njegovo dihanje. Potreboval je operacijo, a veterinarji niso bili prepričani, da jo bo Holden preživel, saj je bil tako slaboten.

A temu simpatičnemu kosmatincu se je nasmehnila sreča. Preživel je operacijo in uspešno okreval. V svojem začasnem domu se je privadil topline, dotikov, odlično se je razumel z vsemi psi, mačkami in otroci. Seveda pa se je njegova začasna skrbnica zavedala, da kuža potrebuje stalni dom, kjer bo dobival vso potrebno pozornost in oskrbo.

Ali mu bo uspelo najti svoj večni dom?

Veronika Sivka