VIDEO: Rešena psička, ki obožuje igrače

1623

Carly je velika ljubiteljica psov. Aktivna je predvsem na področju reševanja kosmatincev in marsikateremu nudi začasni dom. Pri njej si psi opomorejo, navadijo na običajno življenje in počakajo, da jih zagledajo prave oči. Skozi leta je Carly imela že številne začasnike, pred kratkim pa je v svoj dom sprejela tudi psičko Jurni.

Jurni je psička tipa bull, ki je najbrž večino svojega življenja bila priklenjena na verigo. Ko so jo rešili je bila v izredno slabem stanju; bila je prestrašena, podhranjena, šepala je, imela je rane, tudi njena dlaka je bila zelo zanemarjena. A je vsem na že na veterini ukradla srce, ko je kljub svojemu slabemu stanju veselo mahala z repkom in se razveselila vsake pozornosti in nežnosti, ki ji je bila namenjena.

Carly je začela delati na rehabilitaciji te simpatične psičke. Najprej je nekaj tednov samo želela poskrbeti, da je psička želela pridobivati na teži. Ker je Jurni bila zelo prestrašena, jo je pa bilo treba navaditi tudi na nežnost ljudi, sprehode, povodec, zunanji svet, druge pse… Carly se je vse socializacije lotila počasi in z veliko ljubezni. Psička je postajala vse močnejša in bolj pogumna. Kratki sprehodi so postajali vedno daljši in Jurnin repek je vedno bolj mahal tudi v zunanjem okolju.

Ko je Jurni pridobila samozavest, se je začel kazati njen pravi, sproščen karakter; postala je vesela in igriva psička, ki se je kljub odraslosti obnašala, kakor mladič. Na začetku se je bala celo piskajočih igrač, a je po nekaj časa ugotovila, da so izjemno zabavne. Tako je popolnoma vzljubila igrače in Carly pravi, da jih nima nikoli dovolj. Vsepovsod jih nosi s seboj in vsako priložnost izkoristi za igro.

Jurni je končno dobila priložnost, da zaživi tako, kakor si zasluži vsak pes.

Veronika Sivka