VIDEO: Podhranjeni pes okreva

Lazaruff je pit bull, ki je bil rešen iz pasjih borb. Ko so ga zasegli, je bil zelo podhranjen in prestrašen. Sprejet je bil v zavetišče v Luisiani, kjer pa bi z veliko gotovostjo bil evtanaziran, zato ga je v začasno varstvo vzel veterinar Marty Becker. Sam pravi, da tako shiranega psa še ni videl. Ko ga je prvič videl, mu je iz dlani ponudil nekaj arašidovega masla. Lazaruff je pojedel arašidovo maslo in ob tem veselo mahal z repom. Tako je Marty vedel, da kuža še ni obupal. Dal si je cilj, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da Lazaruffu pomaga zaživeti.

Kuža je napredoval zelo lepo. Pridobil je več kot 20 kilogramov ter postal vesel in zaupljiv kuža. Marty ga je želel celo posvojiti, a je nastala težava: kuža se ni razumel z drugimi psi, zato je potreboval dom, kjer bi bil edini hišni ljubljenček. Marty pa je doma že imel druge kosmatince.

Po tehtnem premisleku so se odločili, da gre Lazaruff po okrevanju v zavetišče (tako, ki psov ne evtanazira) in tam išče dom. Seveda so uslužbenci v zavetišču vseskozi bili v stiku z Martyjem in vsi skupaj so aktivno delali na tem, da kuža dobi dom, kakršnega si zasluži.

Ali se mu je nasmehnila sreča? Preverite v spodnjem videu.

Veronika Sivka