VIDEO: Pes mu je spremenil življenje

Velikokrat slišimo, da je nekdo od naših znancev ali neznancev rešil življenje psu. Ali je res temu tako, da je bil pes rešen? Ali lahko mogoče pes reši človeka? Seveda lahko in dokaz temu sta deček Zachary in njegov pes Clyde.

Deček z imenom Zachary se je počutil zelo osamljenega. Leta 2010 so Zacharyju diagnosticirali avtizem, tesnobo, disleksijo in hiperaktivnost. Zelo hitro so se kazali znaki bolezni, vse bolj se je Zachary zapiral vase. Ko pa je pes z imenom Clyde prišel v njegovo življenje, se je zgodila velika sprememba. Tesnoba je skorajda izginila in vse to zahvaljujoč zaporniku, ki je treniral Clydea. Christopher je zapornik, ki trenira spremljevalne pse, medtem, ko je v zaporu. Zahvaljujoč Christopherju, ki je iz Clydea naredil spremljevalnega psa, je začel Zachary dobivati boljše ocene v šoli in celo sklenil nekaj prijateljstev. Clyde mu je pomagal tudi pri koncentraciji. Zachary se popolnoma posveti svojemu psu in si tako izboljša tudi splošno koncentracijo. Zapornik Christopher pa je kljub temu ostal skromen in ni prepričan, ali je Clyde res dober spremljevalni pes, ve pa, da je zagotovo pasja prisotnost zelo pomagala Zacharyju.

Po ogledanem posnetku boste ugotovili, da je v tem primeru pes rešil človeka in ne človek psa. Psi imajo izjemno moč na človeka in že s tem, da so pač psi, lahko veliko pomagajo bolnim. Če imate tudi sami kakšne zdravstvene ali psihološke težave, si omislite psa, ki vam bo zagotovo olajšal vaš vsak dan in vrnil upanje v življenje.

Doroteja Turković