Najbolj nenavadne stvari, ki so jih psi pojedli

Vsi smo že slišali za pse, ki pohrustajo papirnato domačo nalogo naših otrok, vendar pa to ni najbolj nenavadna stvar, ki bi kosmatincem šla v slast. Malce eksotične priboljške si najpogosteje privoščijo pasji mladički in nekaj nevsakdanjih zgodb, ki so se k sreči končale brez hujših posledic, si lahko preberete tudi sami. Med čudnimi predmeti, ki so postali pasja malica, so se znašli kamenje, prstani, čarobne paličice, gumijaste račke in podobno.

  1. Kamenje

Šestmesečni labradorec je še posebno užival v igri ob bližnjem ribniku, kjer je našel svojo najljušo igračo – kamenje. Očitno so mu bili malo preveč všeč, saj je prenehal jesti svojo hrano in se raje odločil za kamne. Skrbniki so ga odpeljali k veterinarju, ki je v njegovem želodčku našel polno večjih kamnov, nekateri med njimi so tudi že nadaljevali pot v črevesje. K srečo so kamenje lahko kirurško odstranili in kužek je popolnoma okreval.

  1. Gumijaste račke

Nenavadno malico si je privoščil tudi sedemmesečni stafordski terier Ozzie, ki se je z drugim psom zapletel v igro z gumijasto račko. Ker se je bal, da jo bo izgubil, je račko raje požrl. Po hitri operaciji je Ozzie znova vesel psiček. Še bolj nenavadno zgodbo z račkami ima kuža Wolf, kjer se je vse začelo z čudežnim izginotjem več gumijastih račk. Nekega dne so med kopanjem triletnika (izginjale so njegove račke) psa zalotili, ko je brez oklevanja pojedel račko. Ko so ga odpeljali k veterinarju, je v njegovem trebuhu le-ta našel kar pet gumijastih račk (skupaj z majhnim tovornjačkom in nekaterimi deli drugih igračk).

  1. Otroška puščica za lok

Betty je bila pasji mladiček, ki je pojedla prav vse, vključno z otroško puščico za lok, veliko kar 25 centimetrov. Mladičkin ulov je bil velik skoraj toliko kot psička sama in veterinarji so potrebovali kar precej spretnosti, da so puščico odstranili brez težav. So pa skrbniki kasneje še bolj pazljivo zapirali vsa vrata in nevarne predmete odlagali na čim višje police, da psička ne bi znova pojedla česa čudnega.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Maša Pirnat

Viri: