VIDEO: Pasji raj v pasji vročini

V času visokih temperatur je še kako težko ugoditi potrebam po dnevni aktivnosti naših ljubljenčkov. Dnevne temperature se namreč že kmalu dvignejo zelo visoko in tako onemogočajo varno igro na prostem. Verjetno ste že seznanjeni z osnovnimi nasveti za psa v hudi vroči:

  1. vaš kuža naj ima ves čas na razpolago dovolj sveže vode,
  2. če je mogoče, naj bo kuža z vami v hladnem stanovanju,
  3. če mora biti na prostem, naj bo njegovo mesto v hladni senci,
  4. na sprehod se odpravite zelo zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko so temperature nižje,
  5. ne puščajte kužkov v avtomobilih (niti z odprtimi okni!).

Da pa bo preživljanje pasje vročine kar najbolj udobno za vašega štirinožnega prijatelja, poleg tega pa še zabavno, pa se lahko odpravite tudi na krajši izlet na morje. Na hrvaški obali, natančneje v Crikvenici, lahko obiščete pasjo plažo, ki velja za najboljšo plažo za naše ljubljenčke. Plaža je prodnata in tako nudi enostaven vstop v vodo tudi tistim kužkom, ki globoke vode ne marajo. Plaža ima tudi urejen tuš in koše za iztrebke. Posebnost plaže pa je vsekakor Monty’s Beach Bar. Simpatična hišica z okraski pasjih kosti ponuja osvežitev tako za lastnike, kot tudi njihove štirinožne prijatelje. Le-ti se namreč lahko odžejajo s pasjim pivom ali pa si za posladek izberejo pravi pasji sladoled.

Dan preživet na morski obali bo vsekakor dodobra utrudil pasje tačke, v sanjah na domačem kavču pa se bodo zagotovo prelevili v prave morske pse.

                                                                                                                                    Tea Rogan