VIDEO: Pasji dvorec, vreden 500.000 dolarjev

27

Spoznajte mejnega ovčarja z imenom Sylar. To je kužek z verjetno najdražjim igriščem, kar ste ga videli. Takšno igrišče mu je ustvaril njegov skrbnik Zhou, s katerim živita na Kitajskem. Zhou opisuje svojega pasjega prijatelja kot svojega sina. In ker sam ni imel najlepšega otroštva, si želi, da bi ga lahko imel vsaj njegov ljubljeni kužek. Zhoua so starši zapustili, ko je bil majhen. Vzgajala ga je babica. Sam pa se je nenehno boril s svojimi mislimi. Pustil je šolo, zapadel v alkohol in igranje video iger. Čez čas si je omislil psička Sylar. Ta mu je odprl popolnoma nov pogled na svet. Začel ga je vzgajati, trenirati in učiti trike. S pomočjo kužka je začel na prihodnost gledati skozi svetlejša očala. Svoje trike in pridobljeno znanje o vzgoji psov je začel deliti na družbenih omrežjih. Obenem je odprl še spletno trgovino s pripomočki za nego psov. V treh letih je zaslužil več kot 300.000 dolarjev. Ves denar je nato vložil v izgradnjo hiše za svojega ljubljenega kužka. Tudi to je spremenil v posel. Drugim psom in skrbnikom je namreč dovoljeno obiskovati pasjo hišo, v njej trenirati ali se igrati.

Zhou je v negi in skrbi za psa na Kitajskem skorajda nekakšen pionir. V Pekingu je namreč dovoljeno imeti v gospodinjstvu le enega psa. Pse običajno hranijo z ostanki svoje hrane in ne s hrano, namenjeno posebej psom. Zhou pa meni, da se bo to v naslednjih letih spremenilo. Vedno več skrbnikov je namreč, tudi po njegovi zaslugi, začelo za kužke skrbeti, kot za svoje družinske člane.

Za več podrobnosti si poglejte priložen video. Mi si pa želimo, da bi Zhou kljub trenutni nerentabilnosti, nadaljeval s svojo ljubeznijo do psov in širil pasje znanje v daljni Kitajski.

Deja Drobne