VIDEO: Pasja nerodnost v objektivu

853

Nekateri pasji kosmatinci so prav prikupno nerodni. Veliko jih ne zna kontrolirati svojega telesa in zato smo večkrat priča njihovim nerodnostim. Nekateri pohodijo vse pred sabo, spet drugi se zaletavajo v vse kar jim je na poti, nekaj jih neuspešno skače po hišnem pohištvu pri nekaterih pa jo slabo odnesejo tudi lastniki.

Načeloma nerodnost ni pasemsko pogojena, veliko vlogo pri nerodnosti pa igra količina gibanja, ki ga je deležen pes. Če je pes zaprt v stanovanju in se sprehaja le po urejenih poteh, potem je na divjih terenih veliko manj domač kot tisti, ki se vsakodnevno sprehaja po gozdovih in neurejenih poteh. Nerodnost pa, kot vemo, je lahko tudi gensko pogojena. Z redno dnevno aktivnostjo in treningom lahko nerodnost tudi izkoreninimo. V pasjih šolah imajo ogromno pripomočkov in aktivnosti, ki urijo pasjo natančnost. Pa vseeno si priznajmo, da prav radi vidimo kakšen pasji spodrsljaj, vendar pa moramo paziti na pasjo varnost in poškodbe, ki se lahko zgodijo ob takih pasjih neumnostih. Padci so za pse lahko veliko hujši, kot za mačke, ki se rešijo iz vsake situacije.

V spodnjem videu so lastniki psov v ravno pravem trenutku ujeli nekaj pasjih vragolij. Video je primeren za vse, predvsem pa za tiste, katere pesti slab dan!

Nina Merkužič