VIDEO: Nemški ovčar in mucka

3658

Vsem ljudem je znan pregovor, da se dve osebi, ki se ne razumeta, razumeta kot pes in mačka. Vprašanje, ki se ob tem poraja mnogim lastnikom mačk in psov v glavi, pa je, ali se res vsaka mačka in pes ne razumeta.

Odnos mačke in psa

Mačke in psi se v splošnem ne razumejo in se en drugega v veliki večini izogibajo oziroma pes preganja mačko. Pa vendar ni v vsakem primeru tako, saj se lahko pes in mačka tudi razumeta. V spodnjem video prispevku predstavljamo igro mladička nemškega ovčarja in mlade mucke, ki se kljub razliki v velikosti brezskrbno igrata en z drugim.

pes in mačka se igrata

Igra mladička nemškega ovčarja in mačke

Mlad kuža je igriv in igro išče tudi pri drugih bitjih okoli sebe. Tokrat je za igro izbral družinsko mačko. Mačka sprva kaže malo strahu in daje občutek, da se čuti ogroženo, zato tudi močno zamahuje s tačko. S časoma pa se le ta sprosti in se začne igrati z njim tudi sama. Kasneje, ko se je kuža naveličal igre, pa igro z njim skuša mačka povrniti sama z zamahovanjem in lovljenjem kužka, kar se je izkazalo v tem primeru za uspešno.

Za podrobnejši vpogled v njuno igro pa si poglejte spodnji video posnetek in se sami na lastne oči prepričajte, da se lahko pes in mačka tudi razumeta.

Vesna Kropf