VIDEO: Nemška doga, ki obiskuje dom ostarelih

Tonka je terapevtski pes pasme nemška doga. Zelo rad obiskuje dom ostarelih, kjer se druži s starejšimi ljudmi. Tudi ljudje imajo zelo radi Tonko in se ga vedno razveselijo. Že vrsto let Courtney, Tonkijeva skrbnica, s svojim psom obišče enak dom za ostarele enkrat na teden. Tam sta na obisku približno dve uri.

Pred kratkim je Courtney dobila sporočilo, da iz varnostnih razlogov v dom niso več dovoljeni obiski. Zaradi koronavirusa so trenutno obiski v te ustanove zelo tvegani in bi za mnoge tamkajšnje prebivalce bili lahko usodni. Zato so začasno ukinili tudi Tonkinove obiske, kljub temu, da so se jih ljudje zelo veselili.

A je Courtney vseeno imela željo, da starejšim vsaj malo polepša izolacijo. Zato se je odločila, da jih s Tonko vseeno prideta pozdraviti – skozi steklo. Zavedala se je, da so v tem času starejši še posebej osamljeni, saj niso smeli imeti prav nobenega obiska. Zato je še toliko bolj bila prepričana, da se bodo razveselili Tonke, pa tudi, če ga bodo videli samo skozi okno. Ni se motila; vsi so bili navdušeni, ko so zagledali tega posebnega pasjega velikana.

Veronika Sivka