Video: Nemška doga in božični čudež

1236

Čeprav smo že zakorakali v delovno rutino, prazniki še niso tako daleč proč. 🙂 Skoraj čisto pred kratkim nas je obiskal Božiček, dobri mož iz severa, ki nosi s seboj lepa darila, tako za tiste pridne kot za take malo manj pridne. Ker je Božiček radodaren mož, tu in tam zavije v kakšno zavetišče za živali, kjer tako ali drugače obdari zavržene živali.

Pred vami je ljubek video o nemški dogi po imenu Goliath. Lepega dne se je nenadoma znašel v zavetišču, kamor so ga tedanji skrbniki dobesedno odvrgli in zapustili. Bodisi jim ni bila všeč njegova velikost, morda zanj niso imeli časa ali pa so se ga nekega dne enostavno naveličali. Nemške doge sodijo med največje pasme psov na svetu. Predstavnik te pasme z imenom George je zapisan tudi v Guinessovi knjigi rekordov, saj je s svojo plečno višino, 109 cm, največji pes na svetu. Nemške doge so poznane tudi pod vzdevkom nežni velikani, saj so to kljub svoji višini in teži zelo nežni, prijazni in dobrodušni psi, ki potrebujejo veliko topline in nežne a odločne vzgoje.

Goliath pa je kot vsako leto bil izredno priden kuža, zato si je prislužil obisk Božička. Ta mu je razkril božično skrivnost in kužku podaril boljše življenje, ki si ga tudi zasluži. Še preden pa mu Božiček sporoči veselo novico, ga zaposlena v zavetišču, odpeljeta na noro božično nakupovanje. Goliath tako v pasji trgovini dobi vse, česar se dotakne s svojim smrčkom. Kakšen pa je konec videa in božični čudež, ki mu ga razkrije Božiček, preverite z ogledom videa.

Drobne Deja