VIDEO: Nekaj namigov za boljše razumevanje psov

179

Razumevanje pasje govorice telesa je temelj za dober odnos med skrbnikom in psom. Psi so namreč odličen vir pozitivne energije in če razumemo, kaj nam želijo sporočiti, bo sobivanje še prijetnejše – za vse. Pri telesni govorici vašega psa je potrebno biti pozoren na vse dele telesa. V priloženem videu poglejte, kaj pomeni, če pes miglja z repom hitro ali počasi, če ga ima postavljenega visoko, nizko ali med nogami.

Prav tako so pomembne pasje oči. Ali so priprte, široko odprte. Včasih psi strmijo v nas, včasih pa le mižijo, kar pomeni, da od nas nekaj želijo. Pogosto je to le sprehod ali hrana. Če vas pes nenehno miži, ga raje odpeljite k veterinarju. Tudi pasja ušesa nam veliko povedo o razpoloženju psa. Lahko so postavljena visoko, kar pomeni, da je pes radoveden in pripravljen na akcijo. Prav tako, je celoten pasji obraz pomemben pokazatelj razpoloženja. Pes z ljudmi komunicira tudi preko svojih ust. Če pes zeha in obenem spušča glasove, je možno, da je nervozen in mu dana situacija ne ustreza. Včasih pa pes zeha le zato, ker je zaspan. Marsikaj lahko razkrije položaj psa, ko ta leži. Če pes moli vse štiri tace od sebe, nam globoko zaupa in nas ima rad.

Psi nam na vse mogoče načine želijo pokazati, kaj želijo in nam s svojo telesno govorico izkazujejo ljubezen, strah, zaupanje ali nemoč. S pomočjo priloženega videa jih bomo lahko razumeli še bolje.

Drobne Deja