VIDEO: Ljubezen je zdravilo

120

Spoznajte Diesla, kužka pasme pit bull. Pit bulle so nekoč uporabljali v pasjih bojih, ki so dandanes, k sreči, prepovedani. Kljub negativnemu slovesu so ti kužki izjemno inteligentni, ljubeznivi, prijazni in zvesti. Niso pa primerni za neizkušene skrbnike, saj morajo skrbniki pit bulla razumeti, kako pravilno vzgajati psa take pasme.

Video pred vami prikazuje, kako pomemben je način vzgoje pri pasmah, za katere bi lahko rekli, da so kdaj agresivne. Zgodba v videu je lep prikaz, kako se in kako se ne moremo vesti do vseh psov. Težava je namreč v tem, da ne samo pit bull, tudi vse ostale pasme psov, bi se na nasilje odzvale enako. Vsak pes se, ravno tako kot človek, bori za svoj obstoj. Kakršnokoli nasilje nad psom ali katero drugo živaljo pa bi se moralo kaznovati. V videu je lepo prikazano, kaj za psa, ki je bil tako ali drugače zlorabljen s strani človeka, pomeni nadaljnja rehabilitacija in ljubezen, ki jo prejema.

Pri prevzgoji zlorabljenega psa sta pomembna predvsem čas in potrpljenje. Težko je namreč prepričati psa, ki ga je človek tako globoko prizadel, da ponovno zaupa. A ko se pri prevzgoji doseže točka, kjer pes postopoma spet lahko pogleda človeku v oči, se zgodi čarovnija. Ljubezen med psom in njegovim skrbnikom je namreč lahko brezpogojna, polna zaupanja in vzajemnega sodelovanja. Poglejte si video in si priznajte, da je ljubezen res zdravilo.

Drobne Deja