VIDEO: Lastnik psu iskal dom za čas, ko njega ne bo več

Današnja grenko-sladka zgodba prihaja iz Amerike. John je bil možakar z boleznijo ALS (Amiotrofična lateralna skleroza). Njegova bolezen je iz dneva v dan bolj napredovala, pred svojo smrtjo pa je imel samo eno željo – najti lastnike, ki bodo skrbeli za njegovega kužka po tem, ko njega ne bo več.

Pawpaw je kuža, ki ga je John posvojil. Ker je bil nanj izjemno navezan, si je močno želel, da bi po svoji smrti nekdo posvojil Pawpaw-a in mu dalje nudil krasen dom. Tako sta nanj naletela Bernie in Tim. Vedela sta, da morata takoj spoznati tega prikupnega kužka.

Po srečanju sta Bernie in Tim oba vedela, da jima je Pawpaw namenjen – bil je najbolj prijazen in ljubeč seniorček. Tako so se dogovorili za vse podrobnosti in John je lahko bil pomirjen, da ima njegov kuža zagotovljene super skrbnike.

Na žalost je John izgubil bitko z boleznijo, Bernie in Tim pa sta se seveda držala dogovora. Pawpaw je tako dobil nov dom. Na začetku so bili zelo previdni in strpni, saj je bil to že kužkov tretji dom. A s potrpežljivostjo in veliko ljubezni se je sprostil ter začel uživati. Kljub svojim letom se Pawpaw zelo rad igra, hodi na sprehode in obožuje vožnjo z avtomobilom. Bernie in Tim vrjameta, da kuža pogreša Johna in da ga ne bo nikoli pozabil, a pravita tudi, da jih John zagotovo gleda iz nebes in se smehlja, ko vidi, da je Pawpaw v super toplem in ljubečem domu.

Več o tej ganljivi zgodbi si poglejte v spodnjem videu.

Veronika Sivka