VIDEO: Pes ozdravljen zasvojenosti s heroinom!

6662

Kaj se zgodi, ko kužka posvojijo preprodajalci droge?

video-kuza-ozdravljen-zasvojenosti-s-heroinom Tako kot ljudje, so lahko tudi psi odvisni od droge. Razlika je le v tem, da si psi odvisnosti ne izberejo, ampak postanejo njene žrtve zaradi (izjemno) slabih lastnikov. Eden izmed kužkov, ki se je moral, zaradi človeške neumnosti, spopasti z odvisnostjo je Bubba.

Bubba (mešanček s terierjem) je bil v lasti preprodajalcev droge, ko ga je marca, med racijo v Kaliforniji, rešil policist Jeremy Laurich. Njegovega lastnika so aretirali, nato pa se je izkazalo še, da je bil Bubba izpostavljen tako velikim količinam droge, da je bil, ko so ga policisti našli, pod vplivom prepovedanih substanc. Med veterinarskim pregledom, so mu pregledali kri in rezultati so pokazali, da so v njegovem drobnem telescu prisotni heroin, metamfetamini in nikotin.

Bubba so poslali na dolgotrajno odvajanje v Orange County Animal Care, vendar drobceni kužek ni pozabil, kdo ga je rešil pred neodgovornimi lastniki in mu dal možnost za lepše življenje. Tako kot Bubba ni pozabil svojih rešiteljev, tudi policisti niso pozabili Bubbe in so redno spremljali njegov proces zdravljenja in njegov napredek. Po več tednih zdravljenja, so tako z veseljem sporočili, da Bubba odlično napreduje. Moralo bo preteči še kar nekaj časa preden bo Bubba lahko začel iskati nov (tokrat ljubeč in varen) dom, vendar ima zaradi vseh ljudi, ki so mu namenili svoj čas in skrb, pred seboj svetlo prihodnost.

Ker se je njegovo zdravstevno stanje občutno izboljšalo, so se v veterinarski kliniki odločili, da lahko policist Laurich obišče Bubba. Kako je izgledalo njuno srečanje si lahko ogledate v spodnjem videu:

We have received many requests asking about Bubba who was taken into custody in March due to drugs in his system. Today we visited Orange County Animal Care and reunited Bubba with Officer Laurich. Officer Laurich is the original officer who took Bubba into custody. Bubba looked very healthy and happy and both he and Officer Laurich seemed to thoroughly enjoy their time together. Per Assistant Director Katie Ingram, Bubba has adjusted very well and is one of the staff favorites. She also said Bubba is very social, and has multiple rescue groups waiting to take him when he is released. Bubba is estimated to be 5-6 months old. We loved seeing Bubba today and hope you enjoy our Bubba update.

Posted by Tustin Police Department on Wednesday, May 25, 2016

 

Nina Bartol

Vir: thedodo.com