VIDEO: Kuža, ki misli, da je konj

Ko z nekom preživimo veliko skupnega časa, si med seboj postanemo podobni. Kuža Doug dokazuje, da to ne velja le za ljudi, temveč tudi za živali. Doug s konji preživi praktično vse svoje dneve. Z njimi se igra, teče, pridruži se jim tudi pri povsem ne pasjih aktivnostih. Ko je opazoval svoje prijatelje, kako privezani na sprehajalec konjev hodijo v krogu, je žalostno cvilil, ker se jim je želel pridružiti. Njegova skrbnica je ugodila njegovi želji in Doug je z neverjetnim ponosom in veseljem hodil na sprehajalcu, srečen, da je tudi on eden izmed konjičkov!

Čeprav se vsi konji dobro razumejo z Dougom, pa ima s konjem Nigelom posebno vez. Kadar se kdo od njiju ne počuti dobro, se stiskata in tolažita.

Doug je bil kot mladiček najden na ulici. Njegova skrbnica ga je videla pri rejniški družini in se takoj zaljubila vanj. Vzela ga je domov in od takrat naprej, kot pravi, še ni imela slabega dneva, saj se Doug vedno zbudi nasmejan in jo ves čas spravlja v smeh. Doug ve, da je prišel iz slabih razmer in je neskončno hvaležen svoji skrbnici za čudovito življenje, ki mu ga je omogočila ter za svoje konjske prijatelje!

Ana Ažman