VIDEO: Krasen par

Spoznajte triletnega psa z imenom Loki. Psa, ki ni nikoli odrastel. Skrbnik opiše Lokija kot večnega otroka, kateri nikoli ni imel postavljenih pretiranih mej, kaj sme in česa ne. A ga to ni spodbudilo k temu, da bi bil agresiven ali napadalen, ravno obratno. Loki je najbolj družaben pes daleč naokoli. Kjerkoli se nahaja, želi pozdraviti vse v svoji bližini.

Loki je izjemno inteligenten pes, ki zna vsako stvar obrniti sebi v prid. Njegov skrbnik sam priznava, da je njegova vzgoja bolj “tako – tako”. Nič kaj trda in niti ne dosledna. Tako je Loki že od malega dobro vedel, kakšno zabavno lumparijo lahko ušpiči brez posledic. Loki pa seveda pri opravljanju svojih lumparij ni sam. Na vsakem koraku mu namreč sledi dvoletno dekletce z imenom Tallulah. Loki in Tallulah vse dneve pretičita skupaj. In Loki je svojo vlogo velikega brata vzel izjemno resno. Ta neobičajen par dan za dnem pod mizo prešteva pajke, se igra na terasi ali skupaj jé. Loki z enim očesom vedno budno pazi, kaj Tallulah počne in ravno tako kot ona njemu, sledi on njej ter skrbi, da ni nikomur v hiši dolgčas.

Veliko je ljudi, ki so pristaši tega, da njihov otrok odrašča skupaj s psom in drugimi hišnimi ljubljenčki. Takšno sobivanje pozitivno vpliva tako na razvoj človeka, kot tudi na pasji razvoj. Pes s tem krepi socialne veščine, razvija čustva ter se lažje nauči obvladovati svoje obnašanje. V priloženem videu si poglejte, kako krasen par sta prikupen kužek in ljubka deklica.

Drobne Deja