VIDEO: Brezdomec odreže nogo psu in ga zavrže. Njegovo okrevanje vas bo ganilo do solz!

9825

V spodnjem videu si oglejte ganljivo video-zgodbo o mladem kužku, ki je v svojem kratkem življenjem izkusil najhujšo človeško zlobo in tudi najlepšo, najbolj nesebično pomoč in brezpogojno ljubezen. Njegova življenjska moč in odločnost nas je ganila do solz!

Zgodilo se je v Los Angelesu. Prostovoljci društva Hope for Paws so dobili klic, da je v kanalu reke zapuščen hudo poškodovan kužek. Neki brezdomec mu je namreč odrezal zadnjo tačko in ga vrgel deset metrov globoko v kanal reke. Tam je ubogi kužek ležal kar dva dni, preden so ga našli njegovi rešitelji. Zanemarjen, podrhranjen, poln garij, bakterijskih okužb in v neznosnih bolečinah, ni imel več niti moči, da bi se uprl, ko so ga prostovoljci odnesli na varno. Vendar njegovega boja za življenje še ni bilo konec.

Na poti k veterinarju  so ga prostovoljci poimenovalo Jordan. Veterinarji, ki so Jordana oskrbeli so dejali, da je pravi čudež, da je preživel. Več dni se je boril za življenje. Šele po nekaj dneh v ambulanti je bil pripravljen na operacijo, s katero so mu odstranili poškodovani ud. In Jordan je lahko odšel v svoj začasni dom, kjer je počasi okreval. Dlaka mu je znova zrasla, rane so se mu zacelile in zrasel je v čudovitega kužka. S fizioterapijo je okrepil svoje mišice, se naučil živeti s svojo hibo in postopoma znova pridobil zaupanje v ljudi.  Čeprav je izgubil zadnjo tačko, ni nikoli izgubil upanja. Iz njegove zgodbe se lahko učimo vsi.

Oglejte si video: