VIDEO: Kako pes pozitivno vpliva na naše zdravje

Newyorški zdravnik Dr. Mikhail Varshavski oziroma kar Dr. Mike je že kar nekaj časa prava spletna senzacija. S skoraj 3 milijoni sledilcev na Instagramu si je prislužil vzdevek najbolj vplivnega zdravnika na socialnih omrežjih, mediji pa mu pripisujejo tudi titulo najbolj seksi zdravnika na svetu. A zasluge za slavo ne gredo le njemu in njegovemu izgledu saj veliko pozornosti namreč požanjeta tudi njegov kuža Bear (Medo), in psička Roxy.

Mike je imel najprej le Roxy, a ker si je skrbništvo zanjo delil z očetom, je transport psičke sem ter tja povzročal nepotreben stres za njega, očeta ter seveda tudi psičko. To je bil povod za odločitev, da si Mike nabavi … medvedka.
Medo je 8 tednov star novofundlandec, zelo prikupen, a kakor Mike razloži, že pri osmih tednih tehta približno polovico Roxyjine teže (Sibirski haski). Plečna višina odraslega novofundlandca je po navadi med 65 in 71 centimetrov, težki pa so lahko tudi do 68 kilogramov. Medo bo torej zares … pravi medved.

Psi so odlični za pomoč pri zdravljenju anksioznosti, depresije, pomoč otrokom z avtizmom, pomagajo pri simptomih kroničnih bolezni, božanje dlake pa naj bi tudi nižalo holesterol in srčni utrip, kar pomeni, da ima že v osnovi pomirjujoč učinek na človeka.

Poglejte si spodnji video za še več pozitivnih vplivov psa na vaše zdravje.

Leia Komprej