Kvalitetni sprehodi

Ali ima vaš pes kar največ koristi od vsakodnevnih sprehodov? Predlagamo vam nekaj načinov, kako popestriti dnevno rutino, da bo imela vaša živalca od tega korist.

Ko v življenje sprejmemo psa, se zavedamo, da s tem sprejmemo določene odgovornosti: hranjenje, nega, veterinarska oskrba, ukvarjanje, vzgoja in, seveda, gibanje. Odvisno od pasme oz. tipa psa, ki ste ga izbrali, so lahko sprehodi bodisi krajši, bodisi so to vsakodnevni večurni pohodi v vsakem vremenu. Za večino psov so sprehodi viški dneva in že pogled na to, da si obuvate čevlje in oblačite, jih razveseli. Dober sprehod je za vašega psa popotovanje z odkrivanjem raznih vonjev, prizorov in zvokov. Je pa tudi priložnost, da porabijo nekaj pasje energije in, kar je zelo pomembno, odlična vaja povezovanja z lastnikom. Če pomislimo na radosti življenja s psom, se nam pogosto pred oči prikaže prav podoba psa in njegovega človeka, ki v popolnem sozvočju korakata po podeželski cesti. Pri nekaterih ljudeh in psih pa to ni tako, zato moramo za izboljšanje tega nujnega dela dneva razmišljati širše.

Celotna vsebina članka je na voljo samo naročnikom spletnega dostopa. Če ste že naročnik spletnega dostopa, se prijavite tukaj. Če še niste naročnik, vas vabimo da se naročite tukaj in s tem pridobite dostop do vseh vsebin na spletni strani.

Katja Pavlič

VIR:
Menteith, C. v: Your Dog, marec 2018, 12-14