VIDEO: Gospa posvaja pse, ki jih nihče ne želi

977

Angela že od svojega 22-ega leta rešuje in posvaja pse. Pravi, da bi zanje naredila prav vse na tem svetu. Običajno posvoji pse, ki so težje posvojljivi. Po navadi so to kosmatinci, ki imajo razne vedenjske ali zdravstvene težave – včasih celo oboje.

Navadno so na začetku psi prestrašeni, a jim da čas, da se privadijo na nežnost in bližino ljudi. Gospa se trudi ustvariti čim bolj varno okolje, v katerem se psi sprostijo in ji začnejo zaupati. Šele potem se posveti odpravljanju težav, ki jih pes ima. Angelin cilj je, da vsak pes dobi priložnost za najboljše življenje, kakršnega si zasluži.

Med drugim je posvojila tudi manjšo mešanko, z resnimi zdravstvenimi težavami. Psička je bila podhranjena, slabotna in se praktično ni premikala. Angela je povedala, da je na začetku samo jokala, ko je gledala nebogljeno psičko. A skupaj sta vztrajali. Danes simpatična kosmatinka živi lepo pasje življenje in je presrečna. Določene zdravstvene težave so sicer še vedno ostale, a je psička vesela, kar je najpomembnejše.

Angela tako prav vsakemu štirinožcu da priložnost, da zaživijo. Obstaja velika verjetnost, da bi sicer ostali v zavetišču do konca svojih dni, a ravno zaradi Angele dobijo novo življenje. Če se odločate za posvojitev psa, vsekakor namenite vsaj ogled tudi tistim, ki bodo mogoče nekoliko težje dobili dom. Vsak od njih si zasluži boljše življenje.

Veronika Sivka