VIDEO: Ena strast, dva naroda in začetek četrte sezone lova na Zlato raco

1631
video-ena-strast-dva-naroda-in-zacetek-cetrte-sezone-lova-na-zlato-raco
Foto Lana Fortuna

Mednarodna prireditev One Passion, Two Nations Cup (Ena strast, dva naroda) je dvodnevno tekmovanje – delovni test za prinašalce, ki je že drugo leto zapored potekalo na Krasu na obeh straneh meje. Klub za delo prinašalcev (KDP) ga je pripravil skupaj s tržaškim klubom As.T.O.R.

Kaj pravzaprav počnemo? Namen treningov in samega testa je spodbujati uporabo naravnih delovnih sposobnosti prinašalcev. Z organizacijo tekem v prinašanju platnenih prinosil želimo lastnikom prinašalcev omogočiti razvoj sposobnosti in talentov njihovih psov, ki so bili vzrejeni za delo. Poležavanje na kavču jih dolgočasi, iskanje in prinašanje pa je za prinašalce prava strast.

Tekmovanja se je udeležilo skoraj 50 udeležencev iz Slovenije, Italije in Avstrije. Ozračje je bilo ravno prav napeto, vreme skoraj kičasto,  razgibani kraški tereni pa so omogočali veliko delovnih izzivov. Sodniki: Italijani – Stefano Martinoli, Maurizio Matteo Abbruzzetti in Stefania Gandolfi – ter Avstrijec Kurt Becksteiner so v dveh dneh sestavili 32 različnih nalog v štirih težavnostnih razredih. Med pasmami so prevladovali labradorci. Sledili so zlati in gladkodlaki prinašalci, nastopila pa sta tudi prinašalec zaliva Chesapeake in novoškotski prinašalec.

Zmagali so tisti štirje tekmovalni pari, ki so v posameznem razredu dosegli najvišji seštevek točk obeh dni: Avstrijec Peter Egger z labradorcem Kornay Hunting Yankee med začetniki, Italijanka Beatrice Banica in labradorec Waterfriend Damasco med novinci, Francesca Costi z labradorko Waterfriend Do It Better v razredu vmesni, Francesco Gislon z labradorcem Ocean Black Reef pa v razredu odprti. Sobotni test je bil hkrati tudi prvi od štirih delovnih testov za pokal Zlata raca 2016, ki poteka pod okriljem KDP. Še je čas, da jo ujamete, zato dobrodošli v naši družbi!

 

One Passion Two Nations cup 2016 / 1st day/Step 3 😉Prinašalci živijo za ta šport…zdaj,ko imam prinašalko upam, da se tudi medve preizkusiva…morda že drugo leto. Navdušena 😀 . Bili smo pomočniki super sodniku, ki nas je o marsičem podučil.

(kvaliteta videa je pa telefončku podobna 😉 )

Posted by Phoe Nix on Monday, April 18, 2016

Andreja Frankovič

Klub za delo prinašalcev