VIDEO: En človek in več kot 400 psov

1080

Neverjetna zgodba o enem človeku, ki že več kot dve desetletji skrbi za zapuščene pse v Srbiji. Kot sam pravi, se je vse zgodilo čisto slučajno. Začelo se je z enim psom, 20 let pozneje pa je ta številka narasla na kar 450 psov. Ljudje enostavno puščajo pse, ki so jim odveč v bližini zavetišča. Veliko je lovskih psov, saj lovci odslužene pse ali pse, ki niso tako “dobri”, pustijo kar v bližnjem gozdu. Žal v Srbiji še vedno velja prepričanje, da psi spadajo na verigo.

V videu lahko med drugim spoznate tudi psa, ki je celo življenje preživel na verigi, po nekaj časa v zavetišču Vučjak pa je postal popolnoma drug pes – miren. Dejan, lastnik zavetišča psom ponudi drugo priložnost. Poleg psov je v zavetišču tudi nekaj mačk, lisic in volkov. Najhujše je pozimi a Dejan ne obupa in psom poskuša pomagati, kolikor zmore. Zavetišče nima ne tekoče vode in ne elektrike, zato mora Dejan vsak dan prinašati pitno vodo za pse od drugod. V zavetišču dela popolnoma sam, hrano in ostalo opremo za živali pa kupuje s pomočjo donacij.

V videu si oglejte skorajda neverjetno zgodbo in naslednjič, ko kupujete vašemu pasjemu prijatelju novo igračko, premislite. Vaš pes bo zlahka preživel brez nove žogice ali konga, teh nekaj evrov pa lahko namenite psom, ki nujno potrebujejo hrano.

Doroteja Turković