VIDEO: Domači pasji sladoled

1423

Poletni meseci so spet tu in s tem tudi visoke temperature, zaradi katerih ljudje velikokrat posežemo po sladoledu, ki nas vsaj za kratek čas malce ohladi. Veliko lastnikov se sprašuje, kako bi lahko te hladne poslastice privoščili tudi svojemu kužku. Pasji sladoled je lahko odličen priboljšek!  Predstavljamo vam recepte za okusne pasje sladolede.

Sladoled iz banan in jagod

Prvi okus sladoleda za kužke je banana in jagode. V prvem koraku banano olupimo in dobro pretlačimo. Banane so za kužke odličen vir kalija, ki skrbi za dobro delovanje celotnega organizma od živčnega sistema pa vse do mišic v telesu. Banani dodamo jagode, ki jih prav tako skupaj z banano dobro pretlačimo. Za na konec pa mešanici dodamo še jogurt, ki vsebuje veliko proteinov in je obenem odličen za pasjo prebavo. Seveda pa je pomembno, da uporabimo nesladkan jogurt brez kakršnih koli dodatkov. Mešanico dobro premešamo, jo zlijemo v posodico in zamrznemo. Po štirih urah je sladoled pripravljen za uživanje, hranimo pa ga lahko v zmrzovalniku do nekje dva meseca.

Ovsena kaša in cimet

Naslednji pasji sladoled, ki je prav tako izredno priljubljen, je z ovseno kašo in cimetom. V prvem koraku olupimo in dobro pretlačimo banano. Le tej v naslednjem koraku dodamo kuhano ovseno kašo in dobro premešamo. Nato mešanici dodamo majhno žličko cimeta in jogurt ter vse skupaj dobro premešamo. Sladoled vlijemo v posodico in postavimo za 4 ure v zamrzovalnik.

Arašidovo maslo in marmelada

Naslednji okus sladoleda pa je arašidovo maslo in marmelada. V posodici z vilico dobro pretlačimo banano, ki ji kasneje dodamo kikirikijevo maslo in ga dobro vmešamo v banano. Na koncu zmesi dodamo še jogurt in pretlačene jagode, ki jih deloma vmešamo v zmes. Vse skupaj vlijemo v posodico in sladoled postavimo v zamrzovalnik za vsaj 4 ure, dokler le ta popolnoma ne zamrzne.

Upamo, da bomo s temi predlogi pasjih sladoledov, osvežili in osrečili tudi vašega nadobudnega pasjega kosmatinca. Na podrobnejši vpogled v samo pripravo sladoledov pa si poglejte spodnji video posnetek.

Vesna Kropf