Več sprehodov za zavetiške kužke zaradi igre Pokemon Go?

vec-sprehodov-za-zavetiske-kuzke-zaradi-igre-pokemon-go2Ste že slišali za novo, zelo priljubljeno mobilno igrico imenovano Pokemon Go? Igrica je zasnovana na podlagi japonske risanke Pokemon v kateri ljudje lovijo Pokemone z različnnimi sposobnostmi v rdeče- bele žogice, jih trenirajo in nato z njimi tekmujejo. Nova mobilna igrica omogoči igralcu, da se prelevi v enega od risanih junakov ter med hojo po urbanem okolju “lovi” pokemone ter krepi njihove moči. Pozitivna stran igrice je, da se je ne da igrati sede tako kot večino igric, ampak je potrebno namesto virtualnih uporabiti svoje noge in dejansko hoditi. Ogromno mladih je tako zamenjalo računalniški stol za superge in se odpravilo na lov.

Sedaj si verjetno mislite: “Fino za mlade, ki sicer čas preživljejo pred računalnikom, ampak kako je to povezano z zavetiškimi kužki?”

vec-sprehodov-za-zavetiske-kuzke-zaradi-igre-pokemon-goAmeriško zavetišče Muncie Animal Shelter v Indiani je objavilo poziv v katerem vabijo igralce Pokemon Go naj med hojo in lovljenjem Pokemonov po mestu s seboj vzamejo še zavetiškega kužka in ga tako dobro sprehodijo. V javnost so prišli podatki, da je bila akcija izjemno uspešna, da so bile za “rentanje” kužkov čakalne vrste, da so izpraznili zavetišče in zbrali ogromno denarja z izposojanjem psov igralcem Pokemon Go za 5$. Žal so te informacije precej napihnjene. Res je, da so ljudje prišli v zavetišče in sprehodili kužke, vendar za to niso nič plačali in res je, da je šest kužkov dobilo nov dom, vendar ga mnogi še vedno iščejo.

Kljub temu, da akcija ni tako neverjetno uspešna kot je bilo najprej poročano, pa je inovativnost zavetišča Muncie kljub vsemu vredna pohvale. Zaradi prvotne prenapihnjenosti uspeha njihove akcije, sedaj le-ta pušča nekoliko grenak okus razočaranja, saj rezultati niso bili tako bleščeči, kar pa je krivično. Akcija je do danes pomagala najti dom vsaj šestim kužkom, še mnogim drugim pa zagotovila sprehode in to je zagotovo uspeh. Poleg tega je sama zamisel odlična tudi za pasje lastnike, ki potrebujejo kanček dodatne motivacije za sprehajanje psa.

Med sprehajanjem svojega kužka boste lažje lovili Pokemone, če boste psa naučili, da ne vleče povodca. To lahko dosežete s pomočjo brezplačnega poglavja iz knjige Takoj pusti čevelj!

kuzek_narocite

Nina Bartol

Vir: snopes.com