Vabilo na testiranje za opravljanje posredovanja s pomočjo psa

Zavod PET – Pasja Enota Terapevtov, 5. 3. 2016 vabi na testiranje za opravljanje posredovanja s pomočjo psa. Testiranje bo potekalo v prostorih Doma upokojencev Vrhnika, Idrijska cesta 13, 1360 Vrhnika.

zavod-pet-logoZa kaj pravzaprav gre?

Testiranje je namenjeno izboru kandidatov za izobraževanje za pridobitev licence Zavoda PET za opravljanje posredovanja s pomočjo psa. Pes in vodnik, ki uspešno prestaneta testiranje in izobraževanje, se lahko pridružita Zavodu PET pri opravljanju rednega prostovoljskega dela v ustanovah, s katerimi zavod že uspešno sodeluje. Ker jim še zlasti primanjkuje terapevtskih parov v Ljubljani, toplo vabijo tudi vse vodnike psov iz Ljubljane, ki jih tovrstno prostovoljno delo s psom zanima, da se udeležijo testiranja.

Prijava na testiranje

Vsi, ki se testiranja želite udeležiti, do ponedeljka 29. februarja 2016 na elektronski naslov info@zavod­pet.si posredujete naslednje podatke:

­Ime psa,
­ datum kotitve,
­ pasma,
­ potrdilo, da pes ni zaveden v registru nevarnih psov (pridobite pri veterinarju),
­ posebne značilnosti psa,
­ ali je pes kastriran/steriliziran,
­ podatke o skrbniku (ime in priimek, naslov, telefonsko številko, elektronski naslov).

Zagotavljajo vam, da bojo s podatki ravnali v skladu z zakoni. Podatke morajo poslati tudi vsi, ki so se v preteklosti že udeležili testiranja.

Na dan testiranja

Testiranje se prične ob 9. uri, vendar bo vsak par (vodnik in pes) naročen na določeno uro. V kolikor bo mogoče, se bodo glede ure ugodili tudi vašim željam. Pred testiranjem bodo člani Zavoda z vami opravili krajši pogvor, da se spoznate ter pogovorite o vaših in njihovih pričakovanjih.

Med testiranjem je pes na kratkem povodcu. Dovoljeni so pohvala, spodbujanje in nagrajevanje psa. S seboj imejte torej tudi priboljške in pasjo igračo. Primerno se obujte in oblecite. Testiranje traja cca. 1,5 ure.

Cena testiranja

Cena testiranja je 10 € na psa. V primeru, da želita dva skrbnika testirati istega psa, je cena za drugega vodnika 5 €. Znesek je potrebno nakazati na TRR društva, najkasneje do 3.3.2016. Številka računa: SI56 0203 2025 9608 039, namen plačila: testiranje.

Več informacij o testiranju, izobraževanju in prostovoljskem delu v okviru zavoda pet, najdete TUKAJ, pa tudi na njihovi spletni strani in Facebook profilu.